10 august 2022

Urşii au atacat în această noapte

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cursul serii de miercuri, 21 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au intervenit în urma unui apel la Numărul Unic de Urgenţă 112, în zona Valea Ghinzii, după ce un bărbat a anunţat prezenţa unui urs pe strada Alunului. Un echipaj de Jandarmerie s-a deplasat în zonă împreună cu un paznic de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bistriţa. La faţa locului s-a constatat faptul că ursul a produs pagube materiale, a omorât mai mulţi porumbei, după care a părăsit zona respectivă.

Jandarmii au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ 2 ore, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

Totodată, în această noapte în jurul orei 01.40, un alt apel 112 anunţa prezenţa unui urs în cartierul Unirea. Un bărbat a anunţat că animalul i-a traversat gospodăria, a trecut drumul principal şi s-a îndreptat către Slătiniţa.

Jandarmii au intervenit la faţa locului, alături de un inginer silvic din cadrul Fondului de Vânătoare 19 Poieni. La momentul în care echipajul a ajuns în zonă, ursul nu a fost văzut la faţa locului, dar jandarmii au mai patrulat pentru aproximativ o oră în zona respectivă pentru a se asigura că nimeni nu este în pericol, misiunea încheindu-se şi în acest caz fără incidente. În ambele cazuri au fost anunţate şi celelalte instituţii abilitate să intervină în asemenea cazuri – conform procedurii, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – pentru activarea aplicaţiei RO-Alert.