29 iunie 2022

Ursula von der Leyen: Mobilizăm resurse masive pentru a sprijini pe refugiați. În această săptămână UE va aloca 3,4 miliarde de euro

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat, la Bruxelles, o conferință de presă comună cu președintele American Joe Biden, că Uniunea Europeană va aloca în această săptămână 3,4 miliarde de euro pentru sprijinul celor peste trei milioane și jumătate de refugiați din Ucraina.

“Parteneriatul transatlantic este mai puternic și mai unit ca oricând. Noi suntem determinați să stăm în fața acestui război brutal al lui Putin. Acest război este o greșeală strategică. Cele patru valuri consecutive de sancțiuni lucrează adânc în sistemul rusesc și golește resursele pe care el le folosește pentru a finanța acest război atroce. (…) Până acum, mai bine de trei milioane și jumătate de oameni au plecat din Ucraina. Dintre aceștia, jumătate sunt copii. Cifrele vor crește. Împoreună mobilizăm resurse masive pentru a sprijini pe refugiați. În această săptămână UE va aloca 3,4 miliarde de euro în acest sens… Putin încearcă să dea ceasul înapoi în istorie – o eră a forței brutale, a represiunii interne. Eu am încredere că el va eșua lamentabil”, a spus Ursula von der Leyen.

Sursa foto: Twiterr