Publicat: 9 Septembrie, 2018 - 01:09
Share
Reeditarea atacului japonez de la Pearl Harbor în varianta Grand Slam

Celebrul semnal al atacului japonez asupra bazei americane Pearl Harbor din Hawaii a fost reeditat într-un mod original pe arena „portavionului” Arthur Ashe de la Flushing Meadows, în finala feminină a turneului de Grand Slam. Japoneza de 20 de ani Naomi Osaka a luat-o prin surprindere pe veterana americană Serena Williams, de 36 ani, și i-a aplicat o corecție categorică, în două seturi: 6 - 3, 6 - 4 !!! A fost un rezultat nescontat, specialiștii estimând că pentru veterana Serena urma să fie o simplă formalitate, chiar dacă nu demult, la un alt turneu, mai puțin important, japoneza o învinsese cu același scor. Pe court lucrurile au stat complet diferit, Osaka jucând excelent, foarte sigură pe ea și cu un moral de neclintit. Cu totul altfel au stat lucrurile pentru Serena, care a făcut o sumedenie de greșeli neforțate și s-a lăsat pradă nervilor, fiind sancționată  de două ori - pentru „coaching” cu Muratoglu și pentru jignirea arbitrului. Pradă nervilor, Serena a rupt o rachetă și a dat un spectacol de prost gust, certându-se cu arbitrul, reclamându-l superiorilor și explicând minute în șir, în lacrimi,  lucruri de neexplicat. Show-ul a avut loc cu puțin înainte de final, la 4 - 3  în setul doi, când a fost penalizată cu un game care a ajutat-o pe Osaka să finalizeze cu autoritate întâlnirea, obținând primul său titlu de Grand Slam la o vârstă la care putea doar să spere că începe să se afirme. Din păcate, nervozitatea Serenei a fost aplaudată de o mare parte a unui public nesportiv a cărui lipsă de civilizație a culminat cu huiduirea japonezei la momentul în care primea trofeul. Aceasta a fost însă consolată de primirea cecului de 3,8 milioane de dolari - premiul-record pentru acest titlu, sumă pe care alți tenismani cu state serioase de serviciu o câștigă într-o carieră.

Cronologia scandalului provocat de Serena:

Mai intai, Serena Williams a fost acuzata de arbitrul Carlos Ramos ca triseaza si primeste sfaturi din tribune din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, lucru complet interzis la turneele de Grand Slam.(Muratoglu a recunoscut acest lucru într-o intervenție televizată, dar nu era sigur că Serena a văzut semnele sale).
"Nu trisez pentru a castiga! Prefer sa pierd, poate nu stii asta!", a raspuns Serena vizibil nervoasa in dialogul cu arbitrul.
In setul secund, Serena a fost penalizata cu un punct pentru ca si-a distrus racheta dupa ce a lovit-o de suprafata de joc.
Nervozitatea americancei a continuat, iar Serena a fost penalizata cu un game si scorul a devenit 5-3 pentru Osaka, pentru ca l-a numit "hot" pe arbitru.
Americanca s-a enervat, nu a mai vrut sa joace si a acuzat ca este victima sexismului.
"Nu este corect! Sunt multi barbati aici care au spus mai multe lucruri si pentru ca sunt barbati nu au patit nimic! Arbitrule, imi datorezi scuze", a tunat Serena.
In cele din urma, dupa interventia supervizorului, jocul s-a reluat si Serena Williams a fost invinsa fără drept de apel.

Comportamentul său indecent a continuat și în timpul festivității de premiere.

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: