27 mai 2022

USAMV Cluj-Napoca găzduieşte Agronomiada 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

USAMV Cluj-Napoca găzduieşte Agronomiada 2022, cu sute de studenţi participanţi de la universităţile de profil din ţară şi Republica Moldova

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduieşte, între 12-15 mai 2022, Agronomiada – cea mai mare competiţie de natură ştiinţifică şi sportivă, destinată studenţilor de la universităţile de profil din ţară şi Republica Moldova.

Vor participa peste 500 de studenţi, dar şi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara, Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, precum şi de la Facultăţile de Agronomie şi de Horticultură din cadrul Universităţii Craiova.

Competiţiile vor fi atât academice, cât şi sportive şi se vor desfăşura în campusul USAMV Cluj-Napoca, iar studenţii şi profesorii concurenţi vor fi evaluaţi de comisii de notare formate din reprezentanţi ai fiecărei instituţii de învăţământ superior, participantă la Agronomiadă.

„Este a treia oară când încercăm să organizăm Agronomiada în campusul nostru, se pare că acum e cu noroc. Cei doi ani de pandemie ne-au obligat să amânăm ediţia de la USAMV Cluj-Napoca, iar acum suntem bucuroşi să primim toţi colegii participanţi. Ne dorim să transformăm evenimentul într-o sărbătoare a învăţământului superior agricol din România şi, totodată, să ne bucurăm de reîntâlnire cu studenţii şi profesorii de la celelalte universităţi după doi ani de pauză. De asemenea, salutăm participarea în premieră la ediţia din Cluj-Napoca a reprezentanţilor Universităţii Agrare de Stat din Republica Moldova”, a declarat coordonatorul Agronomiada 2022, Prof. dr. Leon Muntean, prorector Activităţi sociale şi studenţeşti la USAMV Cluj-Napoca.

Competiţiile profesional-ştiinţifice vor include 22 de discipline de studiu, iar în concursurile sportive studenţii se vor întrece la fotbal, tenis de masă (băieţi), volei (mixt), tenis de câmp (mixt), pescuit sportiv. O altă competiţie atractivă este destinată echipelor de majorete.

La cea de-a 32-a ediţie a Agronomiadei, USAMV Cluj-Napoca va participa cu peste 100 de studenţi şi profesori, angrenaţi în competiţiile din program sau voluntari.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 13 mai 2022, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Şerban” din campus, iar ceremonia de premiere este programată sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18.00. Vor fi acordate premiile I-III la toate secţiunile, plus o menţiune.