Publicat: 1 Octombrie, 2020 - 09:47
Share

Politia si Parchetul au demarat cercetari dupa aparitia in spatiul public a unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi in Sectorul 1. Jandarmeria a transmis ca voturile se afla intr-o zona restrictionata, pazita si nimeni nu a avut acces.

"Incaperea in care sunt depozitate materialele electorale este asigurata cu post permanent de protectie. Accesul in zona respectiva este restrictionat pe timpul cat aceasta este sigilata si permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat in cladirea in care se afla si Biroul Electoral au fost legitimate si nu li s-a permis accesul in zona acestea parasind incinta. Nimeni nu a patruns in zona restrictionata", a transmis, miercuri seara, Jandarmeria Bucuresti.

Jandarmii au precizat ca, ulterior, in perimetrul exterior al cladirii, mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile si purtau discutii contradictorii, fapt pentru care s-au luat masuri de ordine publica in zona.

Inspectoratul General al Politiei Romane a transmis ca situatia este verificata.

"In urma imaginilor aparute in spatiul public, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti- Sectorul 1- Sectia nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au demarat verificari, pentru stabilirea situatiei de fapt", a transmis Politia Romana.

Imaginile vor fi ridicate si analizate.

Imediat dupa difuzarea imaginilor in care se spune ca ar fi membri ai USR PLUS, primarul ales al Sectorului 1 a reactionat pe Facebook spunand ca imaginile sunt de la procesul de numarare.

Difuzarea imaginilor a fost prilej pentru Gabriela Firea sa ceara repetarea alegerilor. "Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar iau saci si ii scot din sala. Daca organizam noi alegerile de o asemenea maniera penala, era toata lumea in strada! Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!", a scris, miercuri seara, pe Facebook, Gabriela Firea.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: