Publicat: 24 Noiembrie, 2017 - 19:46
Share

USH PRO BUSINESS, centrul antreprenorial universitar specializat în ecosisteme inovatoare și de internaționalizare, ca membru activ al Inițiativei pentru Competitivitate INACO, susține proiectele de competitivitate antamate în  cadrul misiunii economice organizate de INACO la Bruxelles, în perioada 21-23 noiembrie 2017.

Eforturile comune se vor îndrepta în viitor spre: dezvoltarea de ecosisteme inovatoare și de internaționalizare la nivel regional; elaborarea de studii și proiecte de specializare inteligentă folosind tehnologiile  avansate; transfer de cunoștințe privind accesul la programe europene de dezvoltare antreprenorială; dezvoltarea de proiecte fanion  pentru președinția  României în UE și dezvoltarea unui centru pentru productivitate care poate servi unui viitor consiliu național în acest domeniu.

În cadrul misiunii, USH Pro Business a prezentat activitatea centrului parlamentarilor europeni, Misiunii Economice a României pe lângă UE,  doamnei Corina Crețu - comisar  european pentru politici regionale, precum și experților UE din cadrul Comisiei Europene implicați în susținerea antreprenoriatului din perspectiva universitară. 

De asemenea, USH Pro Business a fost prezent la lansarea ghidului președinției României în Uniunea Europeană, prilej cu care s-a oferit a fi un partener activ în activitățile legate de pregătirea acestei președinții.
USH Pro Business va lansa la începutul anului viitor dezbateri legate de proiecte de competitivitate cu finanțări UE, cu implicare directă antreprenorială, internaționalizarea firmelor românești precum și alte teme de integrare europeană cu impact direct asupra antreprenoriatului și mediului de afaceri. Rugăm să vă adresați centrului USH Pro Business în cazul în care există proiecte de interes în care căutați finanțări.

" Reacția antreprenoriatului și mediului universitar la provocările și oportunitățile oferite de faptul că România va deține  președinția Uniunii Europene în 2019 este foarte importantă și  vom atrage antreprenoriatul la dialog structurat pe această temă pe tot parcursul anului 2019" a declarat domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business.