Publicat: 31 Iulie, 2012 - 13:51

Vicepresedintele PNL Varuja Vosganian apreciază că Curtea Constitutionala ar trebui să ia în calcul noile date ale Statisticii privind populația României.

"Socotim ca o decizie trebuie luata in corespondenta cu realitatile societatii romanesti. CCR trebuie sa-si dea decizia cu referire la cvormul dictat de lege in conditiile in care acest cvorum trebuie sa armonizeze datele INS, datele pe care le detine MAI privind persoanele care si-au pierdut temporar dreptul de vot prin expirarea cartilor de identitate plus deciziile instantelor privind pierderea capacitatii de vot pentru diferite categorii de persoane, fie in urma unor sentinte judecatoresti sau persoane care nu au capacitatea acestui exercitiu. (...) Orice decizie data in baza unei Romanii ipotetice, statistice ar putea duce la o concluzie riscanta pentru societate, in care Romania sa nu se simta reprezentata", a continutat Vosganian, in opinia caruia "orice solutie care nu pune in acord Romania statistica cu cea reala (...) nu ar face decat sa adanceasca criza politica", a susținut  Varuja Vosganian.

Varujan Vosganian a mai spus ca USL va continua actiunea de a-i reprezenta pe cei care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.