30 septembrie 2022

USR: 1 din 5 copii merge flămând la culcare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sfârşitul de an şcolar este, pentru elevi şi profesori, momentul în care tragem linie în catalog. Astăzi, a venit momentul unei evaluări serioase pentru Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Aşa cum ştie toată lumea care a trecut prin şcoală, la trei corigenţe rămâi repetent. Ministrul Cîmpeanu nu are o singură corigenţă. Nici două. Nici trei. Are corigenţe pe linie la toate materiile din portofoliul Ministerului Educaţiei:

1 din 3 copii e nevoit să aleagă între rechizite, haine şi mâncare.

1 din 5 copii merge flămând la culcare.

6 din 10 copii din mediul rural merg pe jos la şcoală.

4 din 10 copii adună absenţe pentru că trebuie să lucreze în gospodărie.

40.000 de elevi s-au pierdut pe drum şi nu s-au înscris la BAC anul acesta.

17.000 de copii nu s-au înscris la Evaluarea Naţională anul acesta.

Zero şcoli adăugate în programul pilot „Masă caldă în şcoli” în ultimii ani.

2,28% din PIB = bugetul Educaţiei. Minim istoric.

12.5% din ce li s-a promis profesorilor în plus la salariu. O bătaie de joc.

„Am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim”. Verdictul nu a fost dat de un elev, de un profesor sau de un părinte, ci chiar de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aflat la al treilea mandat în ultimii 10 ani.

În acest timp, Sorin Cîmpeanu a demonstrat cu vârf şi îndesat că nu are soluţii. De aceea, USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei.

Singurul loc în care putem spune că actualul ministru a înregistrat „progrese”: plagiatorii sunt liniştiţi şi protejaţi, directorii şi inspectorii sunt trimişi de la partid pe bandă rulantă, iar concursurile sunt în continuare o glumă.

În acelaşi timp, coaliţia PSD-PNL, care-l susţine pe ministrul Cîmpeanu, blochează în Parlament iniţiativele USR pentru educaţie, care construiesc un sistem de învăţământ cu adevărat modern:

prelungirea urgentă a programului-pilot „Masă Caldă în şcoli”
iniţiative pentru combaterea fenomenului de plagiat
mărirea salariilor profesorilor la un nivel care să le permită şi debutanţilor să trăiască fără să se împrumute de la o lună la alta

Educaţia e şansa de modernizare a României, iar copiii noştri merită această şansă. Nu o vor avea cu acest impostor la cârma ministerului Educaţiei. De aceea, Sorin Cîmpeanu trebuie să plece!