6 iulie 2022

USR Agigea anunţă validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor au validat semnăturile adunate de echipa locală USR Agigea pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu.

Semnăturile au fost înregistrate în 24 septembrie 2021 la Prefectura Constanţa, membrii USR Agigea anunţând atunci că au strâns numărul de semnături necesare. După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2 000 de semnături, depăşind astfel numărul de 1 850 de semnături necesare pentru declanşarea acestei proceduri. Cererea de înregistrare a fost însoţită şi de motivele pentru care actualul primar PSD trebuie demis.

La momentul depunerii semnăturilor, primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deşi legea prevede că trebuie convocată cel puţin o şedinţă pe lună. Primarul PSD a recurs la această acţiune fiind nemulţumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD.

În mod discreţionar, deoarece nu a reuşit să-şi formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcţiona. Consilierii locali USR s-au adresat iniţial Prefecturii Constanţa, care le-a dat dreptate, reţinând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului.

Primarul PSD Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câştigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus faţă de candidatul USR, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 34 de ani, care a intrat în politică din dorinţa de a schimba în bine viaţa comunităţii în care trăieşte. Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România