Publicat: 4 Mai, 2018 - 13:33

USR Bucureşti solicită Gabrielei Firea suspendarea imediată a tuturor cheltuielilor pentru statui şi redirecţionarea sumelor către spitale. Motivul principal este legat de faptul că sumele solicitate pentru realizarea acestor statui sunt inexplicabil de mari şi, mai mult, au fost majorate prin propunerea de rectificare bugetară. Pentru anumite statui, cheltuielile propuse cresc substanţial şi chiar se dublează. De exemplu, costul statuii Regelui Ferdinand a crescut de la 6 milioane de lei la începutul anului, la 12 milioane de lei. La fel pentru statuia lui I.C. Brătianu, suma s-a dublat: de la 7 milioane lei la aproape 14 milioane. La Fântâna Dor costa la începutul anului doar 17 milioane lei, iar acum costă 23.

"Gabriela Firea scumpeşte statuile de pe o zi pe alta. Toate aceste majorări inexplicabile arată că nu putem avea încredere nici în conducerea Primăriei şi nici în conducerea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Fie este vorba despre incompetenţă, fie este vorba despre afaceri dubioase, ceva nu este în regulă cu aceste statui. Prin urmare, Gabriela Firea nu trebuie să plătească niciun leu din banii bucureştenilor înainte de a vedea care este explicaţia reală a acestor majorări de cost", a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR. Aceasta a mai precizat că "suma acordată pentru statui este şi aşa mult prea mare. Nu se justifică sub nicio formă scumpirea statuilor. Cu aceşti bani se pot face lucruri cu siguranţă mult mai utile".

USR Bucureşti propune ca sumele alocate pe acest an pentru construirea de statui să fie redirecţionate către spitale. În acest sens, consilierii USR Bucureşti au depus un amendament care prevede diminuarea cu 61 milioane de lei a bugetului AMPT şi suplimentarea bugetelor pentru Spitalul Victor Babeş şi Spitalul de Copii "Victor Gomoiu". Pentru "Victor Babeş" ar urma să fie alocate 33 de milioane de lei pentru renovarea şi reabilitarea pavilionului A, iar pentru "Victor Gomoiu", ar urma să fie alocate 28 de milioane pentru finalizarea aripii noi a spitalului.

Comunicat de presă - USR

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: