29 septembrie 2022

USR: Coaliţia PSD-PNL vrea să controleze total votul românilor. AEP, umflată cu activul de partid

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru că vrea să păstreze puterea cu orice preţ şi pentru că nu dă doi bani nici pe democraţie, nici pe ce vor cetăţenii, Coaliţia securisto-socialistă PSD-PNL-UDMR face totul pentru a controla votul românilor. Un pas în acest sens a fost făcut, astăzi, prin modificările aduse Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Electorale Permanente, astfel încât această instituţie vitală să fie deprofesionalizată şi în întregime politizată.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avut, astăzi, pe ordinea de zi modificări şi completări la Regulamentul de organizarea şi funcţionare a Autorităţii Electorale Permanente, prilej pentru ca reprezentanţii coaliţiei PSD-PNL-UDMR să voteze, din nou, pentru deprofesionalizare şi politizare.

Câteva dintre modificările aduse:

– Nu mai este nevoie de experienţă de 15 ani într-o funcţie publică în AEP sau altă autoritate pentru a fi secretar general sau secretar general adjunct al AEP. Va fi suficientă o experienţă de 5 ani în specialitatea studiilor.

Cu alte cuvinte, un tânăr de 28 de ani, absolvent de studii juridice, care a lucrat 5 ani ca jurist la firma părinţilor poate deveni secretar general al AEP. 0 experienţă într-o funcţie publică, 0 experienţă electorală.

– Nu mai e nevoie de experienţă de 5 ani într-o funcţie din AEP sau altă autoritate pentru a ocupa o funcţie de conducere în cadrul AEP. Va fi suficientă o experienţă de 3 ani în specialitatea studiilor.

Deci, un tânăr de 26 de ani absolvent de studii juridice poate ocupa o funcţie de conducere în cadrul AEP. Câtă coerenţă!

– Nu mai e nevoie de o experienţă de 5 ani în specialitatea necesară ocupării funcţiei pentru a fi expert parlamentar – funcţie publică de execuţie din cadrul AEP. Va fi suficientă o vechime de 2 ani.

” ‘Nu contează cine votează, contează cine numără voturile’… O vorbă care se transpune în realitate şi astăzi. Cum pregăteşte Coaliţia PSD-PNL-UDMR alegerile din 2024? Punând tot activul de partid pe funcţii în cadrul Autorităţii Eelectorale Permanente, fără a se mai organiza concurs sau examen, fără a mai fi necesară experienţa în cadrul autorităţii, fără a mai fi necesară experienţa deloc. USR susţine depolitizarea şi ocuparea funcţiilor publice de către profesionişti, persoane competente. Doar astfel avem vreo şansă să evoluăm ca ţară. Din păcate, suntem singurii care ne dorim asta”, declară Oana Murariu, deputat USR şi membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

În plus, deşi reducerea cheltuielilor statului ar trebui să fie o prioritate în această perioadă de criză, Coaliţia sărăciei expandează AEP de la opt direcţii regionale la direcţii judeţene şi creşte numărul de posturi de la 522 la 652.

„Vor avea unde să-şi parcheze tot aparatul de partid. Asta în timp ce pregătesc alunecarea României, uşor, uşor, spre iliberalism. Au transformat CCR într-un instrument politic. Au redus la tăcere mass-media şi au transformat-o în instrument de propagandă. DNA funcţionează la parametrii de avarie. Serviciile de informaţii se întăresc milităreşte. Ce le-a mai rămas? Să controleze votul. Şi, uite aşa, extind AEP şi desemnează politruci în noile direcţii judeţene, gata să răspundă la comandă politică. De ce să mai verifice cineva semnăturile copiate în birourile PSD şi PNL? Sau pe cele aruncate la gunoi, semnături valide ale cetăţenilor date celorlalte partide? De ce să nu se închidă ochii la încălcările regulilor alegerilor? Sufocarea votului liber, prioritate a PSD-PNL”, declară şi deputatul USR Alin Apostol, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Sursa foto Oana Murariu