30 ianuarie 2023

USR: După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

USR: După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare, cu aparatură de ultimă generaţie din fonduri europene

Este a treia secţie din cadrul spitalului pe care primarul Elena Lasconi o modernizează şi dotează la standarde europene

Primarul Elena Lasconi a finalizat de modernizat cea de-a treia secţie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, pe care a reuşit să o doteze cu aparatură de ultimă generaţie, din fonduri europene.

Valoarea investiţiei se ridică la aproape 2.5 milioane de lei (1.408.081 lei aparatura din fonduri europene şi 935.096 lei amenajarea spaţiului din fondurile spitalului şi bugetul local).

„După aproape 50 de ani de aşteptare avem o Secţie de sterilizare ca afară la Spitalul Municipal Câmpulung.

Asta înseamnă siguranţă pentru sănătatea muscelenilor. Aparatura pe care am achiziţionat-o din fonduri europene este de ultimă generaţie. Aici se sterilizează biberoanele folosite în secţia de Neonatologie şi instrumentarul medical din tot Spitalul Municipal şi Policlinică.

Până acum, pentru sterilizare se foloseau aparate din anii „70”, a declarat primarul Elena Lasconi.

Secţia de sterilizare se adaugă Secţiei de Pediatrie şi celei de Oncologie pe care primarul USR a reuşit să le reabiliteze şi doteze la nivel european.

Noua Secţie de Pediatrie a fost inaugurată în primăvara anului 2022, fiind modernizată cu ajutorul fondurilor strânse din donaţii şi cu sprijinul Asociaţiei La Primul Bebe, care a investit 354 de mii de euro, iar primăria a suplimentat cu peste 60 de mii de lei pentru a amenaja restul spaţiilor care nu erau prinse în proiectul iniţial (cantina, bucătăria şi cabinetele medicilor).

După 40 de ani, peste 25.000 de copii, care trec anual pragul Secţiei de Pediatrie, pot fi trataţi în condiţii ca afară.

De asemenea, la începutul lui 2022, a fost inaugurată noua secţie de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, care a fost la rândul său dotată cu mobilier nou şi aparatură medicală de ultimă generaţie. În mai puţin de doi ani de mandat, primarul Elena Lasconi reuşit să obţină resursele necesare pentru a finaliza proiectul, găsit la preluarea mandatului fără finanţare.

Investiţia s-a ridicat la aproape 1 milion de euro.
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Sursa foto Institutii Medicale