30 septembrie 2022

USR: Facem un apel la ministrul Sorin Cîmpeanu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, în prima zi a noului an şcolar, facem un apel la ministrul Sorin Cîmpeanu să retragă de urgenţă noile legile ale Educaţiei. Aceste legi nu fac decât să-i protejeze pe plagiatori şi să politizeze şi mai mult sistemul de învăţământ din România.

Nu putem accepta ca viitorul copiilor din România să fie compromis din cauza unui ministru al cărui unic scop este să-şi scape de acuzaţia de plagiat şeful, pe prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Nu putem lăsa modernizarea şi reformarea sistemului de învăţământ din ţara noastră pe seama legilor lui Sorin Cîmpeanu. Acelaşi ministru care nu vede nicio problemă în faptul că, în 2022, multe şcoli au încă toaletele în curte.

„Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor iniţiative. Iar asta consfinţeşte definitiv eşecul proiectului România Educată”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Îi cerem lui Sorin Cîmpeanu să retragă urgent noile legi ale Educaţiei. În cazul în care acestea vor ajunge în Parlament, vom lupta pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi.

Care este viziunea USR asupra educaţiei? Vezi aici analiza elaborată de experţii noştri în politici publice şi soluţiile reale pentru reforma sistemului de educaţie.

Dacă vrei să afli mai multe despre activităţile USR poţi găsi mereu informaţii actualizate aici: https://www.usr.ro/noutati/ şi pe conturile noastre de social media.

Comunicat de presă – USR