Publicat: 3 Octombrie, 2019 - 09:15
Share
Pentru Primăria Capitalei

USR a convocat o ședință a Comitetului Politic pentru a schimba regulamentul de ordine interioară, în așa fel încât să se stabilească în ce condiții partidul poate susține un candidat independent. Totul pornește de la Nicușor Dan, cel care a obținut sprijinul membrilor USR București să candideze la Primăria Capitalei, dar cum el nu mai este membru al partidului este nevoie de o modificare a regulamentului.

Nu toți liderii USR sunt de acord cu susținerea lui Nicușor Dan, asta pentru că cei de la PLUS reclamau faptul că ei ar trebui să dea candidatul la Primăria Capitalei, din moment ce USR a dat candidatul la prezidențiale. Situația s-ar putea complica, iar liderii USR se vor întâlni pe 30 noiembrie pentru a tranșa ”cazul Nicușor Dan”.

”Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale.

Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere.”, se arată într-un comunicat al USR.

 

 

Citește mai mult

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: