27 iunie 2022

USV organizează o conferinţă internaţională în domeniul neuroesteticii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 24-26 iunie a.c., Laboratorul de Neuroestetică al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează o conferinţă internaţională în domeniul neuroesteticii. Scopul conferinţei este acela de a împărtăşi rezultatele obţinute în cadrul proiectului NeuroArts (cod proiect 19-COP-0024), finanţat prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP), cel mai extins program dedicat educaţiei româneşti, dezvoltat prin intermediul granturilor oferite de Spaţiul Economic European (SEE).

Conferinţa va include mai multe activităţi, după cum urmează:
– sesiuni de iniţiere în neuroştiinţa aplicată în domeniul neuroesteticii, fiind prezentate diverse echipamente de achiziţie de date neurofiziologice;
– sesiuni de prezentare a posibilităţilor de aplicare a cercetării din domeniul neuroesteticii în industrie, în special Inteligenţa Artificială;
– prezentări ale direcţiilor de cercetare implementate în cadrul Laboratorului de Neuroestetică al USV;
– prezentarea oportunităţilor de studiu, în domeniul neuroesteticii, oferite la USV;
– o sesiune specială de discuţii cu tema Neuroestetica şi arta mişcării.

Conferinţa va avea loc la Hotel Bucovina şi se va încheia cu o masă rotundă organizată de studenţii USV, participanţi la o mobilitate de studiu la Universitatea Bergen din Norvegia, mobilitate finanţată prin proiectul NeuroArts.

Din partea USV, vor participa la conferinţă membrii echipei proiectului NeuroArts: CS. dr. Tudor Bălinişteanu, director de proiect, conf. univ. dr. Oana Geman, cercetator senior, Diana Izdrui, doctorandă a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, şi Emanuela Motrescu, doctorandă şi asistent de cercetare în lingvistică în cadrul proiectului Poetic Arts.

Din partea partenerilor din Norvegia, vor fi prezenţi la conferinţă Lasse Hodne, de la Universitatea Naţională de Ştiinţe a Norvegiei (NTNU), precum şi Christer Johansson, Per Olav Folgero şi Karsten Specht, de la Universitatea din Bergen.

Pentru mai multe detalii despre proiect, consultaţi adresa web: https://neuroaestheticslab.usv.ro/neuroarts/

Informaţiile suplimentare privind programul conferinţei se regăsesc pe pagina oficială a evenimentului: https://neuroaestheticslab.usv.ro/2022/03/26/conference-call-24-26-june-2022-neuroaesthetics-a-methods-based-introduction-university-of-suceava-the-neuroaesthetics-lab-suceava-romania/.

Sursa foto Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava