21 mai 2022

„Utopia”, expoziţie inedită de pictură semnată Burhan Ahmeti la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziţiei personale de pictură Utopia a artistului Burhan Ahmeti, joi, 23 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

Burhan Ahmeti este un artist plastic, curator şi profesor asociat la Facultatea de Pedagogie „Sf. Kliment Ohridski” din Skopje, Macedonia de Nord. Lucrările artistului au putut fi admirate în numeroase expoziţii personale sau de grup atât în ţara de origine, cât şi în străinătate: în Elveţia, SUA, Franţa, Germania, Kosovo, Marea Britanie, Turcia, Spania, Serbia, Argentina, Croaţia, Bulgaria, Egipt, Ungaria, Albania, Grecia şi Belgia. Recunoscut la nivel internaţional, a fost recompensat cu prestigioase premii şi distincţii, dintre care amintim: Premiul IV la Balaton, Vornyarcvashegy, Ungaria, Premiul pentru Artă şi Cultură oferit de oraşul Gostivar din Macedonia de Nord, Premiul de Excelenţă pentru Cultură oferit de Primăria Municipiului Suhareka, Kosovo, Premiul I pentru grafică de la DLUM Skopje, Premiul II la World Art Print, Sofia, Bulgaria etc.

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artist şi creaţiile sale curatorii expoziţiei Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice, Radu George Serafim, critic de artă şi invitatul special Marius Tiţa, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziţia de pictură semnată Burhan Ahmeti, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, în perioada 23 septembrie – 12 octombrie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, conform programului Artotecii BMB, Şoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfăşura în condiţii de deplină siguranţă atât pentru public, cât şi pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare impuse în contextul epidemiologic actual (conform HOTĂRÂRII CNSU nr. 70 din 16.09.2021).

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.