1 iulie 2022

UVT deschide opt centre de admitere, în toate judeţele regiunii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La fel ca în fiecare an, Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) organizează centre de admitere în opt judeţe, din întreaga regiune, pentru a veni în sprijinul candidaţilor la studii universitare.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea de Vest din Timişoara va organiza şi în anul 2021 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timişoara, cât şi în mai multe judeţe din bazinul principal de selecţie a studenţilor UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi. Acestea vor fi localizate în următoarele unităţi de învăţământ:

– Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;

– Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;

– Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A;

– Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa – bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7;

– Colegiul Naţional „Decebal” Deva – str. 1 Decembrie 1918 nr. 22;

– Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” Drobeta-Turnu Severin – str. Crişan nr. 50;

– Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – str. 1 Decembrie 1918 nr. 25.

Centrele judeţene de admitere vor fi deschise în următoarele perioade:

– 14 – 17 iulie 2021; – 22 – 23 iulie 2021;

– 26 – 28 iulie 2021.

Intervalul orar în care candidaţii se pot prezenta la centrele judeţene de admitere este 9:00-16:00, de luni până vineri, respectiv 9:00-14:00, sâmbăta.

Deşi procesul de înscriere pentru admiterea la studii universitare la UVT se desfăşoară exclusiv online, toţi studenţii înmatriculaţi la UVT în urma procesului de admitere din acest an vor trebui să prezinte în original (sau copie legalizată), la punctele de preluare a documentelor organizate de UVT, toate documentele încărcate pe platforma de admitere, în vederea certificării lor conform cu originalul de către operatorii UVT.

De asemenea, studenţii înmatriculaţi pe locuri finanţate de la bugetul de stat trebuie să predea în mod obligatoriu şi diploma de bacalaureat sau diploma de finalizare a studiilor universitare de licenţă în original la punctele de preluare a documentelor organizate de UVT, până cel târziu la confirmarea locului, conform calendarului procesului de admitere al facultăţii care organizează programul de studii universitare la care au fost admişi.

În perioadele, respectiv intervalele orare anterior menţionate, candidaţii pot efectua, la centrele judeţene de admitere, atât înscrierea la studii universitare (depunerea dosarului pe platforma online), cât şi certificarea documentelor conform cu originalul (scanarea acestora de către reprezentanţii UVT) sau predarea documentelor în original, în funcţie de calendarul de admitere al programului de studii pentru care optează.

La sediul Universităţii de Vest din Timişoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timişoara, cod poştal 300223, jud. Timiş, România) sau la centrele judeţene de admitere, în condiţii depline de siguranţă şi igienă, respectând toate normele de sănătate publică, candidaţii vor putea să completeze formularul de înscriere de pe platforma digitală de admitere, cu sprijinul operatorilor UVT, îşi vor putea certifica conform cu originalul documentele necesare pentru procesul de admitere, prezentând originalele acestora, prin scanarea lor de către un operator UVT, iar cei care vor ocupa un loc finanţat de la bugetul de stat vor putea preda diploma de bacalaureat sau diploma de finalizare a studiilor universitare de licenţă în original.

Punctele de înscriere şi de preluare a documentelor de la sediul Universităţii de Vest din Timişoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timişoara, cod poştal 300223, jud. Timiş, România) vor fi deschise în perioada 5-30 iulie 2021, în intervalul orar 08:00-16:00 (de luni până vineri), respectiv 08:00-14:00 (sâmbăta).

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Am parcurs o perioadă dificilă, cu restricţii legate de pandemie, dar acum suntem nerăbdători să fim prezenţi în principalele oraşe ale regiunii, pentru ca să le punem la dispoziţie candidaţilor toate informaţiile de care vor avea nevoie şi să le preluăm înscrierile, în centrele noastre de admitere. Universitatea de Vest din Timişoara nu este doar cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul ţării, ci, mai ales, este principalul centru urban al vestului, care le oferă studenţilor săi şi avantajul de a intra în legătură cu mediul universitar din Europa, prin reţeaua universitară europeană din care UVT face parte. Reţeaua „UNITA – Universitas Montium”, din care UVT face parte, cuprinde şase universităţi din cinci ţări de limbă latină, Italia, Franţa, Spania, Portugalia şi România. Înscrierea la UVT echivalează, din acest punct de vedere, cu câştigarea unor oportunităţi avansate de a deveni un tânăr român bine integrat în viaţa studenţească europeană de azi. Vă aşteptăm în centrele locale de înscriere pentru admiterea 2021.”

Informaţii despre întreg procesul de admitere la UVT şi despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional