20 mai 2022

UVT îi aşteaptă pe timişoreni la un concert simfonic excepţional, alături de marele violonist Alexandru Tomescu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 2 noiembrie, începând cu ora 19:00, orchestra Facultăţii de Muzică şi Teatru din UVT va susţine un concert simfonic, avându-l ca solist pe maestrul Alexandru Tomescu. Concertul se desfăşoară în cadrul „Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală”, ce are loc în această perioadă la Filarmonica „Banatul”, festival ajuns la cea de a 45-a ediţie, la care participă artişti de renume.

Concertul are o încărcătură simbolică aparte, fiindu-i dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la naşterea căruia se împlinesc 251 de ani. Un moment atât de special nu poate sta decât sub bagheta unui dirijor excepţional, aşa cum este Sebastian Felea.

Această surpriză muzicală oferită timişorenilor reprezintă un efort creativ al Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Atât binecunoscutul dirijor Sebastian Felea, cât şi Alexandru Tomescu, violonist de talie internaţională şi singurul român care cântă la o vioară Stradivarius, sunt cadre didactice în cadrul facultăţii.

Rectorul Marilen Gabriel Pirtea a declarat: Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depăşit cu mai mult curaj şi energie când arta şi cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică şi Teatru a fost în mijlocul comunităţii în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat şi inspirat timişorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentaţii noştri studenţi sunt două nume reper ale muzicii clasice româneşti, Sebastian Felea şi Alexandru Tomescu, profesori ai FMT. Este fără îndoială o şansă pentru studenţii UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violonişti din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, aşa că îi invit pe timişoreni să ne fie alături.

Evenimentul va avea loc în Sala Capitol, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, numărul 2. Accesul este permis conform normelor sanitare în vigoare.