26 mai 2022

UVT în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

UVT în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu. Admiterea 2021 confirmă că UVT este cea mare universitate comprehensivă din Vest

Începutul anului universitar 2021-2022 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) marchează şi finalul unei campanii de admitere de succes în vara şi toamna aceasta.

Despre bilanţul admiterii 2021, rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea subliniază: „Remarcăm cu mare bucurie faptul că UVT dovedeşte reale calităţi de universitate magnet, atât pentru studenţii proveniţi din întreaga regiune de Vest şi chiar din alte regiuni ale ţării, cât şi pentru cei din străinătate. Este o confirmare extrem de importantă pentru noi, concretizată prin creşterea numărului de studenţi admişi şi prin avansul competitivităţii mai multor programe de studii, în condiţiile în care numărul absolvenţilor examenului de bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape 8% faţă de anul precedent.”

La ciclul de studii universitare de licenţă a fost înregistrată o uşoară creştere faţă de anul 2020, fiind înmatriculaţi în anul întâi peste 4450 de studenţi, în cadrul celor 11 facultăţi ale UVT. Şi la ciclul de studii universitare de masterat procesul de admitere a adus rezultate bune, fiind înmatriculaţi peste 1850 de studenţi. Toate locurile finanţate de la bugetul de stat alocate de Ministerul Educaţiei pentru UVT, pentru toate ciclurile de studii universitare, au fost ocupate integral.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit să atragă, la fel ca în fiecare an, tineri cu rezultate remarcabile: peste 100 de elevi care au obţinut premii la olimpiade şi concursuri naţionale sau şefi de promoţie ai liceelor partenere UVT, precum şi opt elevi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, întâmpinaţi cu o festivitate specială în cadrul Ceremoniei de deschidere a anului universitar. Aceştia vor beneficia de un pachet special de facilităţi, precum şi de cazare gratuită în căminele UVT, de bursa Start UVT sau de gratuitate pentru accesul la bibliotecă.

UVT s-a preocupat în egală măsură şi de candidaţii proveniţi din categorii defavorizate, oferind locuri speciale pentru candidaţi proveniţi din centre de plasament, pentru cei de etnie romă sau absolvenţilor liceelor din mediul rural. În plus, câteva sute de tineri din categoria românilor de pretutindeni au ales să urmeze studii universitate la cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Vestul ţării.

Anul universitar a început la UVT cu Săptămâna de iniţiere, dedicată bobocilor, în perioada 20-26 septembrie 2021, când aceştia au avut ocazia să cunoască mai bine universitatea, facultăţile şi facilităţile oferite, dar şi oportunităţile şi atracţiile de referinţă ale oraşului.

Luni, 27 septembrie 2021, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar, fiind urmată de Univibes, un festival desfăşurat chiar în incinta universităţii, pe scenele căruia au urcat Lia Burg, DJ Dalla, Monokrom, The Skywalkers, Fără Zahăr, Toulouse Lautrec şi Subcarpaţi.

Începem anul universitar cu forţe proaspete şi energie!