21 mai 2022

UVT invită timişorenii la joacă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

UVT invită timişorenii la joacă. Parcările UVT şi grădina urbană se transformă în acest weekend într-un uriaş spaţiu al creativităţii, în evenimentul anual Street Delivery

Fundaţia Cărtureşti, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, organizează a 15-a ediţie a binecunoscutului eveniment Street Delivery. În weekend-ul 18-19 septembrie, timişorenii sunt aşteptaţi în grădina urbană a Universităţii de Vest din Timişoara, precum şi în spaţiile adiacente acesteia, la o serie de talk-uri, lansări de carte, activităţi sportive şi ateliere menite să stârnească imaginaţia.

Cea de-a XV-a ediţie Street Delivery Timişoara, denumită generic Leapşa!, reimaginează oraşul prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice colţ de parcare, orice loc abandonat într-un regat fantastic: E timpul bucuriei, al (re)descoperirii şi al recuperării!

Ca în fiecare an, evenimentul are inclus în program muzică şi artist talks cu scriitori timişoreni dintre cei mai importanţi. De asemenea, mai mulţi studenţi de la Facultatea de Arte şi Design vor propune momente artistice în grădina urbană.

Despre eveniment, rectorul Universităţii Marilen Gabriel Pirtea a declarat:
„Cu o săptămână înainte de deschiderea anului şcolar, UVT devine pentru un weekend întreg cel mai mare spaţiu de joacă şi creativitate din Timişoara. Suntem consecvenţi, „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar cei mai tineri dintre timişoreni sunt şi ei vizaţi de evenimentele noastre. Liceenii, copiii de toate vârstele, merită să fie atraşi în universul culturii, de aceea deschidem porţile pentru ei şi organizăm evenimente captivante, care să le trezească interesul pentru artă şi lectură. Ediţia acestui an a festivalului Street Delivery este o ocazie unică de a fi împreună, după o perioadă în care izolarea a fost un leit-motiv îngrijorător. Desigur, îi aşteptăm pe timişorenii de toate vârstele să intre în lumea ludică a Street Delivery.”

Festivalul se va desfăşura în grădina urbană şi în parcările din faţa sediului central al Universităţii de Vest, la adresa: Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4.

Accesul la evenimente se va face conform normelor sanitare în vigoare.