16 octombrie 2021

UVT Liberty Marathon se desfăşoară în acest weekend, cu start şi finish la Universitatea de Vest din Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În 26 septembrie se strigă „Start” la a patra ediţie UVT Liberty Marathon. Competiţia, care pune Timişoara pe harta maratoanelor pe şosea, aduce împreună alergători experimentaţi, dar şi oameni care se află la prima experienţă de alergare. De la 2 la 42, de kilometri există o cursă pentru fiecare. La a patra ediţie a competiţiei, medalia este semnată de Andreea Răducan, campioană olimpică şi multiplă campioană mondială. Astfel, tradiţia se păstrează şi colecţia alergătorilor premiaţi cu de medalii semnate de către campioane olimpice se îmbogăţeşte.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „A devenit o tradiţie ca medaliile câştigate de participanţii la UVT Liberty Marathon să poarte simbolic semnătura unor mari campioane olimpice şi mondiale ale României, iar la această ediţie medalia este semnată de Andreea Răducan. Cu siguranţă, bucuria trăită prin alegarea în cadrul unicului maraton românesc organizat de o universitate este întregită prin acest frumos simbol particular de pe medalia UVT Liberty Marathon. Vă aşteptăm să participaţi la sărbătoarea alergării pe şosea, în centrul Timişoarei, la UVT şi pe tot traseul maratonului 2021.”

Pentru a 4-a ediţie a evenimentului sportiv de alergare de şosea „UVT Liberty Marathon”, care va avea loc în 26 septembrie 2021, UVT a primit avizul pozitiv de la Comisia de Avizare a Adunărilor Publice, Comisia de Circulaţie şi Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Distribuţia kiturilor se realizează vineri 24 septembrie (între orele 16:00 – 21:00) şi sâmbătă 25 septembrie (între orele 9:00-21:00), iar evenimentul sportiv va avea loc duminică, 26 septembrie, după un program prezentat în detaliu pe pagina WEB a ediţiei 2021 şi pe social-media, unde sunt prezentate inclusiv condiţiile de participare (prezentarea certificatului de vaccinare / testul negativ în momentul ridicării kit-ului).

În vederea evitării unor evenimente rutiere nedorite, suntem în cooperare cu Serviciul Rutier al I.P.J Timiş, Poliţia Locală şi cu Jandarmeria pentru asigurarea punctelor-cheie de pe întregul traseu.

Locaţia de Start şi de Sosire: Bd. Vasile Pârvan nr. 4 (sediul central UVT).

Traseul a fost gândit astfel încât să aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare pentru ca acesta să se poată desfăşura pe cât posibil nestingherit şi poate fi vizualizat în animaţie aici: https://www.plotaroute.com/route/724752

START UVT – Bd. V. Pârvan – înainte prin pasajul Michelangelo – Bd. C. Coposu – la dreapta pe Str. Pestalozzi – întoarcere 180 la stânga înainte de intersecţia cu Str. Ştefan cel Mare – Str. Pestalozzi – la dreapta pe Splaiul Nistrului – traversare parc Regina Maria – la stânga pe Bd. 3 August 1919 (pe trotuar) – la stânga pe Splaiul Nistrului – mal stâng Bega până sub Podul Traian – Splaiul Tudor Vladimirescu (trotuar) – la dreapta traversare pe Podul Metalic – la dreapta pe Splaiul Nicolae Titulescu (trotuar) – mal drept Bega – întoarcere 180 la dreapta înainte de intersecţia cu Podul Decebal (după ieşirea din Parcul Copiilor) – retur pe malul drept până la Facultatea de Hidrotehnica – la dreapta pe Str. G. Enescu – traversare Parcul Justiţiei -la dreapta pe Str. 20 Decembrie 1989 – la dreapta pe Bd. I.C. Brătianu – întoarcere 180 la stânga înainte de intrarea în sensul giratoriu – Bd. I.C. Brătianu – la dreapta pe Str. Lucian Blaga – la stânga prin Piaţa Libertăţii – Str. V.V. Delamarina – la stânga pe Str. Mărăşeşti – traversare Piaţa Victoriei (partea vestică) – întoarcere în fata Catedralei Metropolitane – traversare Piaţa Victoriei (partea estică) – Str. Alba Iulia – la dreapta, prin Piaţa Libertăţii – la dreapta, pe Str. L. Blaga – înainte, pe Str. 20 Decembrie 1989 – înainte, pe Bd. M. Viteazu – întoarcere 180 la dreapta, înainte de intersecţia cu Str. Sf. Rozalia – Bd. M. Viteazu – la dreapta, pe Bd. V. Pârvan – UVT FINISH.

Startul se va da în „valuri” de participanţi.

Precizăm că traseul va fi închis traficului rutier conform programului de mai jos:
– Ora 00:00 – Închiderea pasajului Michelangelo
– Ora 05:00 – Închiderea traficului pe Bd. Vasile Pârvan pentru montarea zonei de start / finish (sectorul din faţa UVT, dintre intersecţia cu Bd. M. Viteazu şi pasajul Michelangelo);
– Ora 07:00 – Închiderea traficului pe tot traseul
– Ora 17:00 – deschiderea traficului auto

Pentru a veni cât mai mult în întâmpinarea şoferilor, utilizatorii platformelor Waze şi Google Maps vor fi ghidaţi în timp real în intervalul de mai sus pentru ocolirea închiderilor de trafic.

Adresăm reprezentanţilor mass-media rugămintea de a ne fi alături buna desfăşurare a acestui eveniment, anunţând restricţiile ce vor fi instituite în ziua evenimentului.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional