Publicat: 24 Martie, 2018 - 17:22

Sâmbătă, 24 martie a avut loc Adunarea Generală  Uniunii Ziariștilor profesioniști din România. Confruntată cu convulsii generate de orgolii și tentații cu iz totalitar, Uniunea s-a aflat într-un real pericol de dezintegrare prin acțiunea iresponsabilă a unor persoane ce au dorit să confiște în folos propriu resursele și autoritatea acesteia. Odată cu repunerea activității pe făgașul normal, în urma intervenției justiției, Uniunea și-a reluat programul și obligațiile prevăzute de lege, de reprezentant autorizat al creatorilor din branșa publicistică.
Adunarea Generală a prezentat bilanțul activităților desfășurate în anul 2017 și a pus în discuția delegaților organizațiilor din țară o serie de documente referitoare la activitatea curentă și viitoare. Sub conducerea președintelui Doru Dinu Glăvan au fost derulate activități culturale și cu caracter social care au impus Uniunea în peisajul public ca un mesager autorizat și competent al demersurilor creatorilor jurnaliști.
Printre deciziile luate cu acest prilej s-au numărat constituirea unui colectiv de redactare a unui „manifest” în care să fie precizate rolul și misiunea uniunii, a unui alt colectiv pentru redactarea  unui statut modern, în acord cu evoluțiile din domeniu, și un altul care să definească sfera ocupațională a jurnalismului care face obiectul unei uniuni de creație.

Galerie foto: Ilie Bumbac
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: