5 octombrie 2022

V-AȚI INTREBAT VREODATA DE CE SFINȚII AP. PETRU ȘI PAVEL SUNT SĂRBĂTORIȚI ÎMPREUNĂ ???

Distribuie pe rețelele tale sociale:

…”V-AȚI INTREBAT VREODATA DE CE SFINȚII AP. PETRU ȘI PAVEL SUNT SĂRBĂTORIȚI
ÎMPREUNĂ ???…Cei doi apostoli sunt pomeniti împreuna pentru ca au murit in aceeasi zi !!!…astfel, cei doi apostoli s-au întâlnit din nou, în moarte…”

…”Sunt cinstiti in aceeasi zi, pentru ca au murit amândoi prin moarte mucenicească pe 29 iunie, anul 67. Sfantul Petru a primit moartea prin rastignire, cu capul in jos, iar Sfantul Pavel prin taierea capului, deoarece era cetatean roman si nu trebuia omorat asemeni sclavilor.

Mai sunt praznuiti împreuna și pentru ca au marturist în comun dumnezeirea lui Hristos.

Potrivit Traditiei, Sf.Ap. Petru si Pavel au fost intemnitati o vreme in aceeasi celulă, în închisoarea din Roma, unde si-au convertit temnicerii si s-au rugat pana când în mijlocul celulei a aparut un izvor care se poate vedea si în prezent.

…”Sfantul Apostol Petru s-a considerat nevrednic să fie răstignit ca Stăpânul Hristos. El le-a cerut călăilor săi să-l răstignească cu capul în jos. Cererea i-a fost îndeplinită.
Apostolul a rugat pe răstignitorii săi să-l răstignească cu capul în jos şi nu drept, spunând:

+++ „Nu sunt vrednic ca să fiu răstignit precum Hristos al meu; căci El a fost răstignit astfel pentru a privi spre pământ, unde avea să coboare în Iad pentru a elibera sufletele închise acolo. Răstigniţi-mă cu capul în jos ca să privesc către ceruri, acolo unde mă voi duce”.+++

Astfel s-a preaslăvit marele Apostol al lui Dumnezeu, Sfântul Petru, prin moarte pe cruce, preamărind pe Dumnezeu, pentru că din pricina piroanelor din mâini şi din picioare suferea multă durere şi fără de prihană şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu, în anul Domnului nostru 67, în ziua de 29 a lunii iunie.

În acest fel, marele Apostol al Domnului, Petru, şi-a sfârşit viaţa plecându-şi capul la picioarele lui Hristos. Purtând crunta durere a lanţurilor în mâinile şi picioarele sale, şi-a dat sufletul său curat în mâinile lui Dumnezeu.

SFÂNTUL AP. PAVEL

…”După ce a fost adus la locul execuţiei, Sfântul Apostol Pavel, în aşteptarea morţii sale muceniceşti,
când a sosit clipa execuţiei, el însuşi şi-a plecat capul sub sabia călăului, iar acesta i l-a tăiat. Din rană a izvorât lapte şi sânge. Atunci când capul a căzut şi s-a rostogolit lovind de trei ori pământul, în acele trei locuri au apărut trei izvoare cu apă proaspătă care nu au secat nici în ziua de astăzi. O biserică pe numele Tre Fontane, a fost înălţată peste locul celor trei izvoare şi peste pilastrul unde a fost Sfântul Pavel decapitat.

Aceasta este povestea morții celor doi Apostoli ai lui Hristos.

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ne pe noi!!!