13 august 2022

„Va fi un dezastru pentru regimul lui Putin” – un avocat, liderul grupului „Samopomich” din Parlamentul ucrainean, despre când este posibil să se negocieze cu Rusia

Distribuie pe rețelele tale sociale:
„Va fi un dezastru pentru regimul lui Putin” – un avocat, liderul grupului „Samopomich” din Parlamentul ucrainean, despre când este posibil să se negocieze cu Rusia

Putem vorbi despre negocieri atunci când Rusia răsuflă uşurată, subliniază Oleg Berezyuk, liderul grupului „Samopomich” din Parlamentul ucrainean.

Nu este profitabil pentru Ucraina să se așeze acum la masa negocierilor cu Rusia. Dimpotrivă, Kremlinul vrea să arate că a fost capabil să facă presiune asupra Kievului și să obțină dividende politice. Putem vorbi despre negocieri când Rusia nu mai are putere în lupte. Oleh Berezyuk a povestit despre acest lucru într-un interviu pentru presa ucraineană. Este avocat, fost parașutist, șef al organizației „Ukrainian Legal Society”, a juriștilor ucrainieni.

„Acum nu este profitabil pentru noi să stăm la masa negocierilor cu ei. Pentru că situația în care se află Rusia nu este profitabilă pentru ea. Rușii trebuie să demonstreze că au presat Ucraina, să primească măcar dividende politice. Pentru a arata că războiul nu a fost început în zadar. Acum, pentru a continua „operația specială”, trebuie să efectueze mobilizarea. Și acest lucru este neprofitabil – în partea centrală a țării nu s-au atins de personal. Caucazul , Buriatia și Siberia s-au luptat în principal până acum. Dacă acum implicați oameni din partea centrală a Rusiei, cu atât mai mulți bieloruși – în general ar putea începe să treacă de partea Ucrainei. Acesta va fi un dezastru pentru regimul lui Putin”, spune Berezyuk.

Putem vorbi de negocieri atunci când Rusia răsuflă uşurată, subliniază avocatul.
„De îndată ce primim arme cu rază lungă de acțiune, acei oameni care învață să le folosească în străinătate se vor întoarce, atunci avantajul va fi de partea noastră. Rusia se va prăbuși. Dar, țări precum Franța și Germania nu sunt interesate de acest lucru. Astfel de oameni sunt si în Statele Unite. Nu vor să-l piardă pe Putin. Pentru că atunci harta politică a lumii va fi redistribuită”, spune Berezyuk.

Forțele armate ale Ucrainei folosesc astăzi obuziere M777 din Statele Unite, Australia și Canada, precum și artilerie autopropulsată, cum ar fi Caesar din Franța, PzH 2000 din Germania, M109 american și AHS Krab din Polonia.
SUA și aliații plănuiesc să transfere până la 30 de sisteme HIMARS și MLRS în Ucraina.

sursa foto : pixabay.com- geralt
 A consemnat Ciprian Pop pe baza analizei presei ucrainene