21 septembrie 2021

Va fi vernisată expoziţia „O tempora, o mores!” a renumitului artist contemporan Gert Fabritius

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Expoziţie de grafică a artistului contemporan Gert Fabritius în cadrul Festivalului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”

În data de 10 iulie 2021, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu va fi vernisată expoziţia „O tempora, o mores!” a renumitului artist contemporan Gert Fabritius. În săptămânile ce vor urma vizitatorii vor avea ocazia să admire inovatoarele lucrări de grafică ale artistului german de origine transilvană, un făuritor de punţi între ţările noastre.

În acest context, asocierea vernisării expoziţiei cu cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” este deosebit de potrivită.

Lucrările de grafică din ultimii ani ale artistului au luat naştere în ritmul unor înscrieri de jurnal şi se prezintă ca activitate artistică eliberatoare cu orientare înspre sine şi incertitudinile specifice evenimentelor cotidiene.

Expoziţia vernisată imediat după Gala de deschidere şi concertul susţinut de pianistul Csiky Boldizsar (cu începere de la ora 19:00) este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Transilvănean din Gundelsheim, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Consulatul Germaniei la Sibiu şi a Filarmonicii de Stat Sibiu şi este finanţată de către Delegatul Federal pentru Cultură şi Mass Media.