Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de joi, 27 noiembrie

1. Ponta: Actuala conducere PSD va fi până în primăvară
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la finalul CExN al partidului că s-a stabilit organizarea forumurile principale de conducere ale partidului în primăvara lui 2015.

2. Geoană: Ponta a făcut propuneri de excludere pentru un număr de colegi
Senatorul PSD Mircea Geoană a spus joi, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Național al partidului, că președintele PSD, Victor Ponta, a propus excluderea sa din partid.

3. Rus: Am votat pentru excluderea lui Geoană, Șova și Vanghelie
Vicepreședintele PSD Ioan Rus a spus joi că a votat pentru excluderea lui Mircea Geoană, Dan Șova și Marian Vanghelie din partid.

4. Şova a fost exclus din PSD
Dan Şova a confirmat, joi, că a fost exclus din PSD, subliniind că sancţiunea este "justificată".
"Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie", a spus Şova.El a mai spus că acceptă sancţiunea care i-a fost aplicată. "Cred că e şi justitficată", a spus Sova.

5. Vanghelie, după excluderea din partid: A fost o execuţie
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat, joi, după ieşirea din şedinţa PSD în care s-a decis excluderea sa, că a fost o execuţie din cauza unor declaraţii. Întrebat ce s-a întâmplat în şedinţă, Vanghelie a spus: ”O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”.

6. Se montează structura pasajului pietonal de sub bulevardul Kiseleff
Primăria Municipiului Bucureşti a început lucrarile la pasajul pietonal de la Piaţa Presei Libere. În acest weekend, vor fi montate elementele prefabricate ale pasajului, fiind astfel realizata structura acestuia. Pasajul pietonal va asigura legatura intre nodul de transport de la Piata Presei Libere (capat tramvai 41) si aleea de acces in Parcul Herastrau catre fostul Pavilion H.

7. Eurodeputaţii îşi îndreaptă atenţia asupra motoarelor de cautare şi a serviciilor "cloud" 
Într-o rezoluţie votată joi, Parlamentul European a cerut statelor membre şi Comisiei Europene să elimine barierele care impiedică dezvoltarea pieţei unice digitale. Deputaţii au subliniat, de asemenea, nevoia de a preveni abuzul de pozitie dominanta din partea companiilor online, prin aplicarea regulilor UE privind competitia si prin deconectarea motoarelor de cautare de la alte servicii comerci

8. Ionuţ Dumitru: Trebuie acoperit un gol de 2% din PIB în buget pentru reducerea CAS şi alte măsuri
Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a declarat că Guvernul are de acoperit un gol la buget de circa 2% din PIB pentru anul viitor, provenit din scăderea CAS şi alte măsuri adoptate recent, la care se adaugă reducerea necesară de deficit bugetar pentru încadrarea în ţinta asumată de 1,4%.

 

27 Noi 2014 - 19:23

Format: 

Rubrici: 

Topic: