Publicat: 9 Februarie, 2017 - 10:40
Share

 Romexpo va asteapta la editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei care se va desfasura intre 16 si 19 februarie 2017 in Pavilioanele C1 – C5. Lumea fascinanta a turismului se intalneste sub acelasi acoperis pentru a-si prezenta ofertele speciale pentru pasionatii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business, dar si pentru cei indragostiti de croaziere, destinatii exotice si turism de aventura.

      Județul Covasna va fi prezent la Târgul de Turism al României în pavilionul C5 în cadrul standului Ținutului Secuiesc. La standul Covasnei vor fi valorificate pachete turistice pregătite pentru perioada Paștelui, pentru perioada festivalurilor organizate în județ, precum și sejururi de relaxare, balneo, sau unele exclusiviste, în conacele și castele din zonă.

    
     De ce să vizitați județul Covasna?

     Imaginați-vă un prânz servit pe iarbă, cu un gulaș gătit la ceaun lângă o felie zdravănă de pâine cu cartofi. La desert savurați un kürtőskalács îmbrăcat într-o crustă crocantă de zahăr și încheiați cu un pahar de palincă aromată. După masă, vă relaxați într-o piscină cu apă minerală. Așa vă sunt vacanțele în Covasna: simple, autentice, relaxante, tradiționale.

    
     Comori naturale unice

     Natura a oferit Covasnei sănătate în cea mai pură formă! În Covasna nu veți găsi văi aglomerate și trasee de munte arhipline. Veti gasi doar aer curat, peisaje cu mult verde și ape minerale cu proprietăți curative. Covasna va ofera si mofete și băi unde vă veți ameliora mare parte din problemele de sănătate.

     Tărâmul apelor minerale
     Tărâmul de ape minerale numără sute de izvoare cu proprietăți diferite. Turiștii au ocazia să facă cure de câteva zile cu aceste ape miraculoase, pot încerca mofetele, care sunt utilizate cu success în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare. Pe lângă centrele de tratament, hotelurile de wellness vă întâmpină cu servicii de calitate, ideale pentru un sejur de răsfăț și relaxare.

     Ținutul conacelor cu o moștenire arhitecturală valoroasă
     Peste 160 de conace pot fi admirate în județul Covasna. Unele au devenit spații de cazare, fiind deschise tot anul. Monumente arhitecturale impresionante sunt şi castelele care au aparținut familiilor de nobili restabilite în regiune. Conacele noastre impunătoare reprezintă stilul renascentist, baroc și neoclasic. Pe lângă acestea, biserici fortificate, bastioane, muzee și colecții bogate vă povestesc despre întreaga viață și obiceiurile acestei meleaguri.

     Gastronomia secuiască
     Este greu să rezistați gustului pâinii cu cartofi, proaspăt scoasă din cuptor. Cea mai bună combinație este cu slănină și ceapă roșie. Pâinea de casă preparată cu ingrediente bune și după rețeta originală se poate păstra mai multe zile, deci este o alegere perfectă de suvenir gastronomic din Covasna. Kürtőskalács-ul este cel mai cunoscut desert din zonă. În județ, la Târgu Secuiesc găsiți și capitala turtei dulci, desert care, în trecut, se oferea drept cadou între îndrogostiți.

     Evenimente pentru toate gusturile
     Vizitatorii județului Covasna sunt primiți, indiferent de anotimp, cu multe evenimente și distracție: zile ale orașelor, festivaluri, concerte, sărbători tradiționale, târguri, evenimente pentru tineri, programe interactive pentru copii, expoziții. Descoperiți județul Covasna prin evenimente culturale, artiști și meșteri populari!

Text și fotografii: Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna
Date de contact: viziteaza.covasna@gmail.com, www.viziteazacovasna.ro

Program de vizitare:
16-18 februarie 2017 (joi-sambata): intre 10.00-18.00
19 februarie 2017 (duminica): 10.00-16.00

Loc de desfasurare: Pavilioanele C1-C5