8 august 2022

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

Presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria, marti, 23 februarie 2021. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2, a declarat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a spus, marți, în conferință de presă, că se apropie sezonul gripal și este important de știut că vaccinarea împotriva COVID-19 se poate efectua simultan cu celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse în programul național de vaccinare sau în cazul vaccinării grupelor populaționale la risc cum este vaccinarea anti-gripală.

„Cine dorește să se vaccineze antigripal poate să beneficieze, de piltă, la medicul de familie și de vaccinare COVID-19 pentru că se pot face simultan sau al orice alt interval de timp față de doza de vaccin COVID-19 sau invers. Nu există limitări din acest punct de vedere”, a spus Gheorghiță.

Potrivit președintelui CNCAV, recomandările Centrului de Control al Bolilor din SUA sunt extrem de clare în această privință, astfel că nu vor exista probleme în privința vaccinării simultane.