30 ianuarie 2023

Vaccinul Pfizer împotriva „covid” poate provoca atacuri de cord la vârstnici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Creșterea enormă a cheagurilor de sânge, progresia bolii cardiace aterosclerotice și tulburările hematologice sunt asociate cu vaccinarea împotriva „covid”, potrivit cercetărilor FDA publicate în revista științifică Vaccine (*).

Cercetătorii au examinat datele a 17,4 milioane de americani în vârstă care au primit un total de 34,6 milioane de doze de vaccin între 10 decembrie 2020 și data de 16 ianuarie a acestui an.

Alte trei efecte secundare – lipsa oxigenului la inimă, o tulburare a trombocitelor din sânge numită trombocitopenie imună și un alt tip de coagulare numit coagulare intravasculară – au dat inițial semnale de alarmă.

Cu toate acestea, FDA rămâne angajată să se asigure că rezultatele nu dovedesc că vaccinurile au provocat oricare dintre cele patru efecte secundare. Descoperirile „sunt încă investigate și necesită studii suplimentare solide”, spun dânșii, cu toate ca avem concluzii evidente din acest studiu si din multe altele!!!.

Anchetatorii FDA au analizat înregistrările din baza de date a Centrelor pentru Servicii Medicare și Medicaid (CMS). Acestea includ beneficiarii programului Medicare Fee-for-Service cu vârsta de 65 de ani și peste care au primit vaccinul la timp.

Aproximativ 25 de milioane de oameni sunt înscriși în Medicare cu taxă pentru servicii, dar doar aproximativ 17 milioane au fost vaccinați în perioada de studiu.

Scopul a fost de a vedea dacă vaccinarea crește riscul de evenimente adverse, cum ar fi embolie pulmonară sau cheaguri de sânge în plămâni. Primele rezultate ale controlului de siguranță au detectat un risc crescut de patru efecte adverse.

Până pe 15 ianuarie 2022, au fost depistate 9.065 de cazuri de lipsă de oxigen în inimă, ceea ce este cunoscut sub numele de infarct miocardic acut. Totodată, au detectat 6.346 de cazuri de embolie pulmonară, 1.064 de cazuri de trombocitopenie imună și 263 de cazuri de coagulare.

Efectele secundare au fost detectate numai după vaccinarea Pfizer. Analiza semnalelor după primirea vaccinurilor Moderna și Johnson & Johnson nu a evidențiat nicio problemă.

Toate cele trei vaccinuri au fost asociate cu o serie de efecte secundare. Inflamația inimii este legată de vaccinurile Moderna și Pfizer, în timp ce vaccinul Johnson & Johnson a fost legat de cheaguri de sânge.

A consemnat Pop Ciprian

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X22014931

Sursa foto :pixabay