26 mai 2022

Vaccinurile nu au redus mortalitatea, ci au crescut-o

CORONAVIRUS
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Anul trecut, mass-media nu a încetat să vorbească despre excesul de mortalitate cauzat de pandemie, dar în 2021 s-a oprit brusc: vaccinurile par, potrivit presei, să „fi rezolvat totul”.
Cu toate acestea, în 2021 a existat și o mortalitate excesivă foarte semnificativă în multe țări. Directorul companiei de asigurări OneAmerica, Scott Davison, estimează că în Statele Unite este de ordinul a 40 la sută. Există, de asemenea, creșteri semnificative în Marea Britanie, Germania, Israel și Austria.
Spre deosebire de 2020, mortalitatea a crescut dramatic în rândul populației de vârstă activă, între 18 și 64 de ani. Fiind persoane asigurate, cifrele sunt reflectate in conturile companiilor din industrie.
„În prezent, ne confruntăm cu cea mai mare rată a mortalității pe care am văzut-o în istoria acestei industrii, nu doar la OneAmerica”, a spus Davison. „O catastrofă care are loc o dată la 200 de ani ar reprezenta o creștere cu 10% în perioada pre-pandemică. Deci, 40 la sută este pur și simplu ceva nemaiauzit”, a adăugat el.
Majoritatea deceselor raportate asigurătorului nu sunt clasificate drept decese „covid”, a mai spus Davison.
De asemenea, asigurătorii au observat o creștere a cererilor de invaliditate, inițial pe termen scurt, în timp ce acum daunele pe termen lung sunt în creștere. „Ne așteptăm ca cifrele de asigurare ale OneAmerica să depășească cu mult 100 de milioane de dolari, iar aceasta este cea mai mică divizie a noastră. Deci are un impact uriaș”, a spus Davison.
La aceeași conferință de presă la care a vorbit Davison, Brian Tabor, președintele Asociației Spitalelor din statul american Indiana, a spus că mortalitatea a crescut semnificativ in tot statul după campania de vaccinare.
Numărul internărilor în spitale din stat este acum mai mare decât înainte de introducerea vaccinurilor și chiar mai mare decât în ​​ultimii cinci ani, a confirmat și dr. Lindsay Weaver, directorul Casei de Sănătate din Indiana.
Doar 9% dintre paturile de terapie intensivă sunt disponibile în spitalele din Indiana, un nivel scăzut pentru acest an și mai mic decât în ​​orice moment în timpul pandemiei. Cu toate acestea, cele mai multe paturi de terapie intensivă nu sunt ocupate de pacienți cu covid; doar 37 la sută sunt, în timp ce 54 la sută sunt ocupați de persoane cu alte boli.
Media zilnică a deceselor atribuite covid este mai puțin de jumătate față de cea de acum un an. În apogeul pandemiei, acum un an, 125 de persoane au murit într-o singură zi: 29 decembrie 2020. În ultimele trei luni, cel mai mare număr de decese într-o singură zi a fost de 58, pe 13 decembrie, susține sursa citată.
Ciprian Pop