7 decembrie 2021

„Văduva veselă”, la final de mai

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sâmbătă, 29 mai 2021, de la ora 18.30, în sala de pe strada Bisericii Române nr. 51, Opera Braşov vă oferă o foarte îndrăgită operetă: „Văduva veselă” de Franz Lehar.

Emoţionanta poveste de dragoste a frumoasei Hanna Glavari şi a locotenentului Danillo a văzut prima dată lumina rampei în anul 1905, la Theater an der Wien. În anul următor se juca la Berlin şi Hanovra, apoi au fost programate reprezentaţii la Londra şi Paris. Acţiunea operetei se petrece în locuri extrem de diverse – de la presupusa ambasadă a statului Pontevedro de la Paris, la celebrul cabaret „Maxim’s” – prilej ce l-a îndemnat pe compozitorul Franz Lehar să creeze minunate valsuri, să compună melodii nemuritoare precum „Cântecul Viliei”, dansuri pe ritmuri populare şi, bineînţeles, să nu ocolească cel mai spectaculos dans al cabaretelor pariziene – „French Can-Can”-ul. Tânăra şi fermecătoarea Hanna Glavari, căsătorită fără voia sa, din raţiuni de stat, cu un bătrân pontevedrin bogat, rămâne văduvă la o săptămână după nuntă. Locotenentul Danillo, fostul său iubit, îşi găseşte consolarea petrecând în fiecare noapte cu dansatoarele de la „Maxim’s”. Cei doi îndrăgostiţi încearcă în zadar să îşi ascundă sentimentele pe care le au unul faţă de celălalt. La împăcarea lor contribuie ambasadorul statului Pontevedro şi soţia sa, Valencienne, precum şi amantul secret al acesteia, Camille de Rossillon.

Distribuţia:
Hanna Glavari – Anda Pop
Contele Danillo Danilovici – Alexandru Aghenie
Baronul Mirko Zeta – Ştefan Schuller
Valencienne – Nicoleta Chirilă
Camille de Rosillon – Mihai Irimia
Niegus – Lorand Cristian
Raoul de St. Brioche – Dan Ionescu
Vicontele Cascada – Marian Reşte
Pritschitsch – Paul Tomescu
Praskowia – Cristina Roşu
Kromow – Claudiu Bugnar
Bogdanowitsch – Florin Grama
Silviane – Mihaela Pleşa
Olga – Mariana Tomescu

Solişti balet: Anamaria Boancă, Dorin Mirea

Grisete: Melania Condoiu, Cristina Rotundu, Valentina Mirică, Nicoleta Sasu-Galian, Alexandra Scriminţ, Raluca Şut

Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia îi aparţine lui Adrian Cristea. Dirijor cor: Dragoş-Mihai Cohal.