27 noiembrie 2021

Vâlcea: 12 școli au trecut toate clasele în online

Group of students wearing protective face masks while raising their hands in class.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un număr de 421 de elevi şi angajaţi din învăţământ sunt infectaţi în momentul de faţă cu noul coronavirus, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. De la începutul noului an şcolar, în unităţile de învățământ din judeţ au fost înregistrate în total 741 de cazuri de COVID-19.

Potrivit DSP, cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 active în prezent sunt în rândul elevilor – 355. În rândul profesorilor şi personalului auxiliar sunt înregistrate 66 de cazuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea au precizat că, din cauza acestor îmbolnăviri, 100 de clase din 41 de şcoli au suspendate cursurile cu prezenţă fizică şi alte 12 au solicitat trecerea în sistem online a tuturor claselor, în baza Ordinului ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021.

Cele mai multe şcoli cu activitatea trecută în sistem online sunt din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde rata de incidenţă a trecut de 11 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Între aceste unități se numără patru colegii (Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Energetic şi Colegiul Economic), Seminarul Teologic Ortodox şi una dintre cele mai mari grădiniţe cu program prelungit din oraş – Ostroveni 2.