Publicat: 13 Aprilie, 2016 - 19:25
Share

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, precum şi fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie într-un dosar pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), rămân sub control judiciar, au decis, miercuri, magistraţii acestei instanţe. 

Potrivit soluţiei pronunţată miercuri de magistraţii ICCJ, se "menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Şuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian". Decizia privind menţinerea controlului judiciar, pronunţată miercuri în şedinţă publică, poate fi contestată. 

Tot miercuri, magistraţii ICCJ au amânat cauza şi au fixat un nou termen de judecată pe 24 mai. 

Dosarul aflat pe rolul ICCJ, în care Vâlcov, Prina, Şuşală, Timofte şi Tomescu sunt inculpaţi are ca obiect infracţiuni de corupţie iar ca obiecte secundare traficul de influenţă, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani, evaziune fiscală. 

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava. 

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi într-un dosar având ca obiect luarea de mită, aflat la Tribunalul Olt, în Camera preliminară şi în care următorul termen este pe 20 aprilie.