Publicat: 29 Ianuarie, 2018 - 18:49
Share

La data de 26 ianuarie 2017 a avut loc la Ploiești o noua întâlnire a clusterului Bio Concept Valea Prahovei, eveniment ce a reunit, în special, operatorii economici în sistem  de producție agricolă ecologică din zona Valea Prahovei și regiunea Muntenia. În cadrul întâlnirii, organizate de USH Pro Business în cooperare cu Direcția Agricolă Județeană Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Asociația Proecologic Sistem, s-a dezbătut importanța și rolul clusterului în dezvoltarea conceptului de agricultură ecologică în regiune, precum și în dezvoltarea exportului de produse de acest gen. În acest context acțiunea s-a desfășurat sub egida Centrului de Afaceri pentru Export Prahova (CAE), centru care funcționează la CCIPh ca un element esențial al programului româno – elvețian de susținere a exportului.
La întâlnire au participat un număr de peste 20 de producători de produse ecologice, respectiv miere, fructe, legume care și-au manifestat interesul de a deveni membri în cluster și de a participa la programul de susținere a exporturilor. De asemenea, au fost prezente firme din domeniul comercializării produselor ecologice și consultanți în inovare și internaționalizare. 
Pe lângă Universitatea Spiru Haret, în cluster este membru și Universitatea Petrol și  Gaze, ceea ce va contribui la implicarea mediilor academice și universitare în dezvoltarea acestei entități.
O mare parte a conferinței s-a axat pe dezvoltarea de către  CAE Ploiești a unor servicii suport eficiente și integrate de susținere a exportatorilor în timpul și după închiderea  programului de finanțare a firmelor din domeniu, prin programul româno – elvețian.
În cadrul întâlnirii s-a consolidat echipa de management a clusterului, asigurată de Asociația Proecologic Sistem,  și s-a fixat un calendar de activități de viitor. Următoarea întâlnire a clusterului va avea loc la Câmpina în perioada 16-17 februarie a.c. cu ocazia unor activități de promovare a mierii ecologice prin Asociația Producătorilor de Miere din Valea Prahovei care va adera în viitor la cluster.
"Prin această conferință clusterul Bio Concept Valea Prahovei se consolidează și se maturizează, putând deveni un cluster model în domeniu la nivel național și internațional. Clusterul are o compoziție robustă de firme, universități, autorități, astfel în jurul lui se coagulează forțe decise să facă schimbarea în domeniul produselor  ecologice prin accentul pus pe procesare, export, cooperare, reputație, brand " a declarat dl conf. univ. dr Costin Lianu, director general USH Pro Business și membru fonator al Asociației "Clustero".

Tag-uri Nume: