Publicat: 20 Iunie, 2019 - 16:49
Președinția și-a întărit echipa de susținători cu o fostă consilieră, revocată după un scandal

Noua Curte Constituţională are, joi de la ora 09.00, prima şedinţă publică în noua componenţă a plenului, după ce Simina Tănăsescu, Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga au depus jurământul şi au început mandatul ca judecători ai CCR.

Valer Dorneanu a fost reales, marţi, prin vot secret - cu majoritate de voturi - în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale pentru un noumandat de trei ani.

Fostul şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, şi fostul judecător al Curţii de Apel Constanţa, Cristian Deliorga, au depus, marţi, jurământul la Cotroceni ca judecători ai Curţii Constituţionale. Acești doi noi membri nu au experiență în ,materie de drept constituțional, iar Simina Tănăsescu i-a furnizat soluții nejudicioase lui Iohannis, cît a funcționalt ca consilier prezidențial, fiind nevoită să se se retragă in urma unui diferend cu Petre Lăzăroiu, pe care încercase să îl convingă să demisioneze înainte de termen.

Anterior Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, a depus jurământul de învestire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Aceasta a fost propusă pentru funcţie de şeful statului şi îl înlocuieşte pe Petre Lăzăroiu.

.Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea.

În aceeaşi zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta a înlocuit-o pe Simona-Maya Teodoroiu l.

Tag-uri Institutii: