Publicat: 8 Martie, 2016 - 18:43

Soția premierului, Valerie Cioloș, este îndrăgostită de România . "Aş vrea să rămân aici(...) Îmi place să văd bunicile în faţa porţii când stau pe bănci şi se uită, vorbesc şi te salută când treci şi ador când vacile vin de la păşune şi îşi găsesc singure casa", a adăugat ea.

"Aş vrea să stau aici. De fapt, din '98, mă simt de aici. Pentru mine, plecarea în Republica Moldova, în Belgia, a fost doar intermezzo, am rămas ataşată în principal de România. Eu aş vrea să rămân aici, dar mereu îmi fac planuri şi Dumnezeu se amuză cu mine şi le modelează altfel", a spus aceasta într-un interviu pentru Europa FM.

Valerie a povestit că "iniţial am vrut să mă duc departe, în lume, şi mi-am dat seama că diferenţele culturale nu ajutau la apropierea sufletească cu oamenii şi de asta am ales să vin în Europa de Est şi România a venit cam firesc. Din toate poveştile România mă atrăgea şi am ajuns în cazul unei înfrăţiri, în '95, două săptămâni. A fost o primă gustare aşa, o primă...Dar în '96 am rămas şase luni în cadrul unei lucrări de diplomă şi atunci m-am îndrăgostit de oameni, de ţară, aşa tare".

Soția premierului recunoaște că îi plac proverbele românești, obieceiurile, dar și să poarte ie.

"Îmi place să văd bunicile în faţa porţii când stau pe bănci şi se uită, vorbesc şi te salută când treci şi ador când vacile vin de la păşune şi îşi găsesc singure casa", a adăugat ea.