Publicat: 8 Iunie, 2016 - 16:24
Share

Valerii Kuzmin, fostul ambasador al Rusiei la Chișinău, preia misiunea diplomatică rusească la București, potrivit unimedia.md.

Decretul înlocuirii actualului ambasador rus la București, Oleg Malghinov, cu Valerii Kuzmin, a fost semnat de Vladimir Putin. Textul decretului prezidenţial a fost publicat pe portalul de jurisprudenţă rusească. „Valeri Ivanovici Kuzmin este desemnat în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România"
Kuzmin a ieșit în evidență în 2011 când, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Europei în Republica Moldova, a declarat că moldovenii ar trebui să se gândească mai mult la ce-i unește de ruși, pentru că lărgirea UE nu se prevede în viitorul apropiat, potrivit unimedia.info.

"Din câte sunt eu cunoscut cu politica europeană, în următoarea perioadă, lărgirea UE nu se prevede. Asta nu înseamnă că Moldova nu poate să tindă spre valorile europene, standardele europene.

În acest sens, Moldova și Rusia, trăiesc și gândesc la unison. Suntem împreună membri ai Consiliului Europei, care e legat strâns cu conceptul de Europa unită. Ne unesc foarte multe. Dacă ne vom gândi mai des la asta, viața va fi mai ușoară. De asta sunt sigur", explica ambasadorul de atunci al Federației Ruse în Republica Moldova.