Publicat: 24 Noiembrie, 2013 - 15:38

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, cel mai mare şi important activ al companiei, continuă să îşi îmbunătăţească performanţa. Venitul operaţional net al centrului commercial a totalizat 7,1 milioane euro în trimestrul al treilea 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% comparativ cu trimestrul al treilea din 2012. Venitul operaţional net în primele 9 luni din 2013 este de 21,2 milioane euro, adică cu 8% mai mult comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut.
În plus, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere de 7,7% (în euro) a cifrei de afaceri (vânzărilor) a chiriaşilor în T3 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012 şi o creştere de 5,3%, totalizând 145 milioane euro în primele 9 luni ale anului.
Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizând 14 milioane persoane în primele 9 luni din 2013.
AFI Palace Ploieşti: Ca urmare a inaugurării AFI Palace Ploieşti în data de 3 octombrie, valoarea mall-ului a crescut cu 9 milioane euro ajungând la 58 milioane euro. Faza 1 a AFI Palace Ploieşti era închiriată în proporţie de 98% la data de 30 septembrie.
Pe segmentul office, AFI Europe a semnat anul acesta cel mai mare şi important contract de închiriere de pe piaţa de birouri, întreaga clădire AFI Park 2 fiind închiriată către Electronic Arts. AFI Park 2 va fi finalizată în luna aprilie 2014. Prima clădire de birouri din AFI Park, AFI Park 1, totalizând o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 12.150 metri pătraţi, a fost livrată în luna septembrie 2012, iar spaţiile sale de birouri sunt 100% închiriate.
Ca urmare a succesului AFI Park 1 şi 2, compania a început lucrările la AFI Park 3, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi şi care va fi finalizată în decembrie 2014.
AFI Europe îşi continuă strategia de construire a unui cash flow puternic şi se concentrează acum pe dezvoltarea unor proiecte comerciale suplimentare – mall-ul AFI Palace B.Noi şi AFI Palace Arad.
AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat astăzi rezultatele financiare pe trimestrul al treilea 2013, înregistrând profituri record, de 22 milioane euro. AFI Properties a anunţat, de asemenea, o creştere de 95% a profitului său operaţional, la 79 milioane euro şi o creştere de 10% a venitului operaţional net, care a ajuns la 53,6 milioane euro în primele 9 luni din 2013 comparativ cu perioada similară din 2012.
România este cea mai importantă piaţă în care AFI Properties, prin subsidiara sa AFI Europe pe care o deţine integral, îşi concentrează în prezent activitatea de dezvoltare. Pe lângă România, AFI Europe operează în 7 ţări în Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv în Republica Cehă, Serbia, Germania şi Polonia.
Suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties a crescut la 528.000 metri pătraţi.
Capitalul companiei a totalizat 556 milioane euro la 30 septembrie 2013.
AFI Properties este membră a AFI Group, un conglomerat internaţional de holdinguri şi investiţii cu subsidiare care activează în domeniul imobiliar, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri (www.afigroup-global.com)
Compania este activă în dezvoltarea şi administrarea de proprietăți din 1971. AFI Properties a fost listată pe bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997, prin subsidiara sa AFI Europe, în special în pieţele ECE. AFI Properties este notată BBB+ de S&P şi Baa1 de Moody’s.

AFI Europe este o companie de dezvoltare, management și investiții lider în domeniul imobiliar ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997 şi care se concentrează pe dezvoltarea proiectelor comerciale de anvergură, rezidenţiale şi a celor cu utilizare mixtă.
Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi complexuri de birouri și dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi cu utilizare mixtă. Aceste proiecte se află în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est şi din Europa de Sud-Est. Proiectul se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de peste 80.000 mp şi oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opţiuni pentru petrecerea timpului liber şi peste 300 de magazine de branduri locale şi internaţionale, vizitate de 52.000 de clienţi pe zi.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent AFI Park, cel mai nou şi avansat parc de business de clasa A din Bucureşti. Parcul oferă spre închiriere peste 60.000 mp de spaţii de birouri (GLA), vizate în prezent de companii multinaţionale de IT&C. Prima clădire, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 12.150 mp, a fost inaugurată pe 1 septembrie 2012 şi este ocupată pe zona office în proporţie de 100%. În prezent, AFI Europe România dezvoltă AFI Park 2, ale cărei spaţii de birouri au fost închiriate 100% către Electronic Arts, şi AFI Park 3, ce vor fi inaugurate în aprilie, respectiv noiembrie 2014. Fiecare clădire oferă o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 12.150 mp.
Pe 3 Octombrie 2013, AFI Europe România a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centru comercial oferă o suprafață închirabilă de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Mai mult, AFI Europe va dezvolta în viitorul apropiat două noi proiecte de retail, AFI Palace Arad, un parc de retail de 30.000 mp GLA, ce va fi construit în centrul oraşului Arad pe un spaţiu de 80.000 mp şi AFI Palace B.Noi, un centru comercial de 36.000 mp GLA ce va fi construit în Bucureştii Noi din sectorul 1 al capitalei.
Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI va dezvolta AFI Business Park, un parc business clasa A de 50.000 mp GLA, ce va fi amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 4 clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi, un spaţiu modern, high tech, într-un centru urban cu o piaţă centrală şi grădini.