Publicat: 19 Februarie, 2017 - 13:21
Share

Ținutul Secuiesc este o destinație turistică populară în rândul bucureștenilor amatori de excursii. Ofertele asociațiilor de turism din județele Covasna, Harghita și Mureș, prezentate în cadrul Târgului de Turism de la Romexpo, ce s-a desfășurat în perioada 16-19 februarie, au atras și mai mult vizitatorii în regiunea noastră.

Jánó Szabolcs, directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, a explicat că, la Târgul de Turism al României din acest an, au fost prezenți sub o nouă imagine. 'Cu standul Ținutului Secuiesc am adus la târg viață, dinamism și diversitate. Am promovat regiunea noastră ca destinație turistică nu doar cu pliante, dar în fiecare zi am organizat câte o activitate interactivă, cu participare interactivă, în cadrul cărora vizitatorilor li s-a oferit posibilitatea să guste ape minerale, să decoreze turtă dulce tradițională sau să încerce pictura pe mobilier.

Cu aceste activități, respectiv prin implicarea meșterilor noștri artizanal și a Teatrului de Pantomimă Pufi, am reușit să creștem interesul pentru standul Ținutului Secuiesc. mai mulți vizitatori au afirmat că au fost deja în Ținutului Secuiesc, unde s-au simțit foarte bine și că vor reveni oricând cu plăcere. La târg, cea mai mare cerere a fost cea pentru ofertele de vacanță de Paști, pentru această ocazie am pregătit mai multe pachete turistice, sejururi atât în domeniul turismului medical, nobiliar sau al turismului activ cât și sejururi de relaxare în orice perioadă a anului' — a declarat Jánó Szabolcs.

În partea standului unde expunea județul Harghita, vizitatorilor li s-au oferit pachete turistice cuprinzând programe de mai multe zile, mai multe locații și evenimente organizate în județ. Potrivit experienței lui Mezey Zsolt, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, asociație înființată de Consiliul Județean Harghita, standul a fost vizitat de mult mai multe persoane în comparație cu anii anteriori, oamenii au fost mai curioși, au solicitat informații mai detaliate cu privire la atracțiile turistice, tradițiile din județ.

Au fost turiști care, datorită experiențelor pozitive anterioare, ar reveni cu plăcere în aceste zone și care au căutat noi oportunități de petrecere a timpului liber.

'Ținutul Secuiesc, ca destinație turistică devine tot mai interesant. Majoritatea persoanelor care au vizitat standul județului Harghita au căutat programele și, pe lângă posibilitățile de cazare, s-au interesat și de programele organizate la care ar putea participa, prin urmare, dacă turiștilor vom putea oferi pachete turistice de mai multe zile, bogate în conținut, mai mulți turiști ar prefera să viziteze județul nostru. Puține persoane au căutat activitățile legate de sporturi extreme, ci mai degrabă au căutat sejururile de relaxare, experiențele legate de apă, întrucât știu că aici sunt multe izvoare de apă minerală, aerul este plăcut, dar s-au interesat și de gastronomie' — ne-a împărtășit din experiențele sale Mezey Zsolt.

Legat de eveniment, Orbán Dénes Albert, conducătorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Sovata, a subliniat: 'Este pentru prima oară când județul Mureș participă la ediția din luna februarie a Târgului de Turism al României, completând astfel standul Ținutului Secuiesc care a promovat regiunea printr-o imagine, programe și oferte care au atras atenția tuturor. Deși județul Mureș dispune de atracții turistice și orașul Sovata se bucură de mulți vizitatori, cu toate acestea, considerăm că este important utilizarea unei mărci și realizarea unei comunicări unitare'.

Ediția din acest an a Târgului de Turism Romexpo este o dovadă clară că, pe lângă pachetele turistice tentante oferite de țările străine, un procent mare din turiștii români aleg oportunitățile de odihnă și relaxare din România, inclusiv cele oferite de Ținutul Secuiesc.