Publicat: 13 Noiembrie, 2019 - 17:11
Share

Ia amploare valul de violență cu care se confruntă Suedia în ultima vreme. Malmo, al treilea oraș ca mărime din țară, a fost din nou scena unor împușcături de stradă. Sunt reglări de conturi între găștile de cartier, iar autoritățile spun că au luat măsuri, dar rezultatele se vor vedea în timp.

La nici 48 de ore de la un schimb de focuri soldat cu moartea unui adolescent și rănirea altuia în plin centrul orașului, la Malmo a avut loc un nou incident armat. S-au auzit focuri de armă automată, oamenii au luat-o la fugă panicați.

Poliția a găsit o mașină ciuruită de gloanțe și trei sferturi de oră mai târziu, undeva în apropiere a fost descoperit un adolescent cu plăgi împușcate. Poliția spune că e vorba de reglări de conturi între diverse grupări de crimă organizată. În ultimii ani, cartiere întregi din marile orașe ale Suediei au fost luate în stăpânire de grupări criminale formate mai ales din imigranți.

Stefan Lofven, premierul Suediei: "Poliția are nevoie de instrumente mai bune în lupta împotriva criminalității, iar noi le asigurăm. De exemplu, le dăm posibilitatea de a citi comunicațiile criptate. De asemenea, simplificăm procedura de instalare a camerelor de supraveghere."

Autoritățile promit că iau măsuri - înăsprirea pedepselor pentru o serie de infracțiuni, suplimentarea efectivelor de poliție, și puteri sporite pentru organele de anchetă. Guvernul atrage însă atenția că rezultatele nu se vor vedea imediat și că e nevoie de timp.

Tag-uri Geo: