Publicat: 29 August, 2013 - 19:11

"Vânzători" implicaţi în activităţi de trafic de valută contrafăcută, depistaţi
Poliţiştii din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălare a Banilor, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, au depistat doi membri ai unei grupări infracţionale, specializată în producerea şi plasarea de bancnote contrafăcute. Cei doi sunt suspectaţi că au oferit spre vânzare 9.900 de dolari americani, în bancnote susceptibil a fi contrafăcute.
La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălare a Banilor - Oficiul Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă, cecuri de călătorie, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bucureşti, au organizat, pe raza municipiului Giurgiu, acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost identificaţi doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 54, respectiv 59 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că au oferit spre vânzare 9.900 de dolari americani, în bancnote susceptibil a fi contrafăcute, din cupiura de 100 USD, cu 24 serii diferite, pe care intenţionau să le pună în circulaţie.
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul B.S.I.J..
În urma verificărilor, a rezultat faptul că suspecţi fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în producerea şi plasarea de bancnote contrafăcute.
Faţă de suspecţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul D.I.P.I..