21 mai 2022

Vara concertelor la TVR 3

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În direct sau înregistrat, la TVR 3 vor fi transmise cele mai importante concerte ale sezonului, susţinute la Sala Radio şi la Ateneul Român

Vara aduce la TVR 3 magia concertelor susţinute, în premieră, la Sala Radio şi la Ateneul Român. Marea Muzică a Lumii care va triumfa în acest sezon la Bucureşti va fi transmisă, în direct sau înregistrat, în exclusivitate la TVR 3, în lunile iulie şi august.

Pe 4 iulie, de la ora 19.00, TVR3 va marca Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii printr-un eveniment extraordinar: este vorba despre concertul simfonic „The Jungle”, susţinut în premieră pentru România de Wynton Marsalis, laureatul a 9 premii GRAMMY, împreună cu Orchestra Naţională Simfonică a României, dirijor Cristian Măcelaru. Oferit publicului spectator la Sala Radio în 2 iulie concertul este parte din turneul în România al celui mai cunoscut trompetist contemporan, Wynton Marsalis, împreună cu „Jazz at Lincoln Center Orchestra”, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Întâlnirilor JTI.

Simfonia „The Jungle”, compusă de Wynton Marsalis pentru aniversarea a 175 de ani de existenţă a Filarmonicii din New York, a avut premiera parţială în decembrie 2016, iar interpretarea integrală a lucrării, alături de Orchestra Naţională Simfonică a României, condusă de Cristian Măcelaru, a fost chiar la Jazz at Lincoln Center din New York, în ianuarie 2019.

Seria concertelor din această vară, transmise în exclusivitate la TVR 3, continuă din 7 iulie cu cel mai aşteptat şi îndrăgit eveniment al sezonului: a X-a ediţie a Festivalului Internaţional „Vara Magică 2021”, desfăşurată sub titlul „Marea Muzică a Lumii la Bucureşti”.

În iulie, în fiecare miercuri de la ora 19.30, precum şi în serile de miercuri şi joi ale lunii lui Gustar, până în 19 august, de la aceeaşi oră, TVR 3 va oferi telespectatorilor săi o adevărată „Vară magică” – 10 concerte susţinute la Ateneul Român de artişti şi orchestre de prestigiu, care dovedesc, o dată mai mult, că Festivalul Internaţional „Vară Magică” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei şi una dintre puţinele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României.

Pe scena Festivalului din acest an vor urca orchestre consacrate: Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Cristian Măcelaru, Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore, Croitoru String Virtuosi Orchestra – solişti Simina şi Gabriel Croitoru – vioară, Wave Quartet şi Ansamblul PlaCello.

Lucrări aparţinând patrimoniului universal vor fi incluse în recitaluri susţinute de artişti renumiţi pe scena muzicii clasice – Elena Mosuc acompaniată de chitaristul Bogdan Mihăilescu şi pianista Vasilica Stoiciu Frunză, Alexandru Tomescu, alături de harpista Miruna Vidican, Sînziana Mircea şi Mădălina Paşol, violonistul David Lefevre, împreună cu violonceliştul Edouard Sapey Triomphe şi pianistul Andrey Yaroshinsky.