6 iulie 2022

Vasile Dîncu a primit vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 11 ianuarie, ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a primit, la sediul MApN, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la provocările curente şi viitoare ale mediului de securitate şi modalităţile de adaptare la realităţile strategice actuale. Ministrul Dîncu s-a referit în principal la provocările de securitate regionale, reiterând îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei. Totodată, a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Ministrul apărării naţionale a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezenţa constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

De asemenea, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs. Totodată, schimbul de opinii a inclus şi alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summit-ului NATO de la Madrid, din luna iunie.