Publicat: 12 Octombrie, 2019 - 18:07
Share
Primul are o soție la Comisia Europeană, iar a doua este soția lui Crin Antonescu

Europarlamentarii liberali Vasile Mureșan și Adina Vălean sunt luați în calcul pentru postul de comisar european din partea României, au declarat  surse din conducerea PNL, citându-l chiar pe europarlamentarul de la care emană mai toate stirile „pe surse”.

Prima opțiune ar fi Vasiled Mureșan (care își spune „Sigfried” pentru a fi mai popular printre „popularii” de la Bruxelles și a cărui nevastă e angajată la Comisia Europeană)), iar Adina Vălean (soția lui Crin Antonescu) ar fi varianta în situația în care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar insista păstrarea cotei de gen invocată la începutul formării comisiei.

Momentan nu este nicio decizie luată în interiorul partidului, având în vedere că nu a fost învestit noul Guvern, după retragerea încrederii Cabinetului Dăncilă, prin adoptarea moțiunii de cenzură, joi, în Parlament.

Surse de la Bruxelles opinează că este posibil un schimb între portofoliile alocate inițial României și Ungariei, astfel încât României să îi revină portofoliul pentru Extindere, iar Ungariei, cel al Transporturilor.

Procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene.

Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene probabil va fi amânată până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: