Publicat: 3 Octombrie, 2018 - 12:33
Share

Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, este de părere că imaginile de luni seara din şedinţa Comitetului LIBE al Parlamentului European ne-au prezentat niște grupuri de presiune din România, care, spune universitarul clujean, au mers să ceară ‚’dreptate’’, fiecare pentru sine, de la politicienii europeni.
‚’Imaginile din seara zilei de 1 oct.2018,în Comitetul LIBE al Parlamentului European, ne-au prezentat niște grupuri de presiune din România care nefiind capabile să se înțeleagă în țară au mers să ceara “dreptate”, fiecare pentru sine, de la politicienii europeni. Aceștia, văzând ciorovăiala românească din Bruxelles și Strasbourg, și-au zis că dacă tot e circ să-l prezinte și electoratului lor european, desigur pe cheltuiala României. În fapt, cetățenii români au înțeles că ei au dorit aderarea la Uniunea Europeană, pe când liderii politici români au avut doar un scop utilitarist/mercantil’’, a spus universitarul clujean. Vasile Puşcaş ţine să le reamintească politicienilor români că, în acest an al Centenerului Marii Uniri și cu doar trei luni înainte ca România să preia manetele Consiliului Uniunii Europene, ar fi bine să rememoreze tragismul anului 1940 când Romania Mare s-a prăbușit sub privirile buimace ale celei mai mari părți a conducătorilor țării care nu s-au interesat de soarta statului și poporului,ci doar de ciolanul propriu! ‚’În spațiul public românesc se derulează zarabanda unor minți înfierbântate care nu discută despre găsirea celor mai bune soluții pentru România în Uniunea Europeană, nu explică în ce ar consta interesul real al românilor de a fi parte în procesul integrării europene, gândindu-se doar la propriile interese și cele ale clientelei politice. Culmea este că, din cauza patimei și propriei vinovății, nici nu au sesizat sugestiile europene pentru anumite soluționări, care însă ar trebui să fie asumate și eventual aplicate de partea română, iar nu de instituțiile europene. Firește, dacă ar exista voința construcției și nu a demolării’’, a menţionat fostul negociator şef al României cu UE. Universitarul clujean a mai afirmat că spectacolul dezagreabil de care avem parte ne mai arată că sunt atât de buni “specialiști” pe politici europene în preajma liderilor partidelor politice și instituțiilor statale de la noi încât toți asistă impasibili la cum se dă focul, din interior, la casa numită România.
În acest context, Vasile Puşcaş le cere politicienilor români să să oprească din a da foct ‚’la casa România’’. ‚’Apucați-vă de muncă serioasă pentru construcția și dezvoltarea României! Folosiți oportunitatea de a fi în Uniunea Europeană pentru a spori binele fiecărui cetățean român!’’, a transmis fostul negociator al României cu UE.

 

C. PURIŞ