Publicat: 22 Octombrie, 2015 - 11:45
Share

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că secretarul de stat Vasile Șalaru și-a înaintat demisia, după ce a declarat că fetele ar trebui să învețe "să meargă frumos", cu "pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții".

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Șalaru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Deva, că ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele "să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”.

"Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension. (...) Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.