6 octombrie 2022

Vasile Toma: Am prelungit Programul Tomata: Legumicultorii din Iaşi sunt o prioritate!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sunt şi voi fi mereu indisolubil legat de comunitatea legumicultorilor din Târgu Frumos şi întregul Iaşi, iar una dintre priorităţile mandatului meu de deputat este aceea de a sprijini prin toate prerogativele parlamentare toţi legumicultorii din judeţul nostru. Le cunosc nevoile şi dificultăţile. Le cunosc şi respect munca uriaşă pe care o depun zi de zi pentru a ne oferi produse proaspete şi de calitate. Ei sunt cei care ne asigură securitatea alimentară şi, la rândul lor, trebuie să beneficieze de toate măsurile care să le asigure şi lor securitate şi răspunsul prompt şi adecvat la solicitări!

În urma dialogului permanent pe care îl am cu ei, am întreprins alături de colegii mei social-democraţi demersurile necesare pentru ca unul dintre cele mai importante programe destinate legumicultorilor- Programul Tomata- să capete şi mai multă consistenţă. Iar ministrul social-democrat al Agriculturii, domnul Adrian Chesnoiu, a probat încă odată că face ce promite şi că noi, reprezentanţii dumneavoastră şi toţi agricultorii ieşeni, putem avea în domnia sa un veritabil partener de dialog şi de lucru.

De aceea, mă bucur să anunţ legumicultorii judeţului Iaşi că am reuşit să prelungim perioada de valorificare a producţiei şi pe cea de depunere a documentelor din programul Tomata.

Este un sprijin atât de mult aşteptat şi de necesar, în contextul în care, de la condiţiile meteorologice deloc prielnice, până la criza de pe piaţa energetică, care au crescut semnificativ costurile de producţie şi au îngreunat şi întârziat vânzările, truda legumicultorilor a devenit şi mai mare.

Astfel, în mod oficial, prin actul normativ adoptat, pentru ca mai mulţi legumicultori ieşeni şi din întreaga ţară să beneficieze de sprijinul maxim de 4000 de euro/an/exploataţie:

– termenul pentru valorificarea producţiei creşte de la 10 iunie la 1 iulie
– termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producţie se prelungeşte până la 30 august, faţă de 30 iunie, cât era iniţial.

Ca şi până acum, voi continua să îi susţin concret şi necondiţionat pe toţi cei care, datorită muncii lor, noi toţi putem beneficia de siguranţa şi securitatea alimentare.

Vasile Toma
Deputat al Judeţului Iaşi

Sursa foto Pixabay