28 mai 2022

Vasile Toma: Românii au nevoie de un Guvern care să ştie şi să poată să guverneze pentru nevoile lor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un an de guvernare de dreapta în cifre. Cele care nu fac promisiuni fără acoperire, nu dau false asigurări, nu iubesc populismul, victimizarea şi nu cosmetizează dezastrul. Un an de guvernare în care viaţa fiecărui român a devenit de la o zi la alta mai grea şi în care gradul de împovărare a crescut într-un ritm halucinant, aducând un popor întreg la limita sărăciei şi o ţară la limita destabilizării complete.

Într-un singur an de guvernare de dreapta:

– Rata inflaţiei a ajuns la 7,9%
– Gazele s-au scumpit cu 46,07%
– Energia electrică s-a scumpit cu 24,65%
– Combustibilii s-au scumpit cu 23,5%
– Pâinea s-a scumpit cu 6,84%
– Uleiul alimentar s-a scumpit cu 26,29%
– Cartofii s-au scumpit cu 18,04%
– Brânza de oaie s-a scumpit cu 6,92%

Într-un singur an de guvernare de dreapta:

– Preţurile la alimente au crescut cu 5,25%
– Preţurile la servicii au crescut cu 3,96%
– Preţurile la mărfurile nealimentare au crescut în medie cu 11,39%

Şi nu s-a ajuns încă la apogeu! Influenţa scumpirii energiei este absolut devastatoare. În acest ritm de guvernare, trebuie să ne aşteptăm ca, la finalul anului, rata inflaţiei să depăşească 10%. Cu mult peste cele mai pesimiste şi mai negre previziuni.

O astfel de guvernare care nu este capabilă să menţină măcar linia de plutire, ba, mai mult, pe zi ce trece, ne lasă pradă dezastrului, trebuie să fie schimbată de urgenţă. Până nu va arunca totul într-un derapaj aproape de necontrolat.

România şi românii au nevoie de social-democraţie. Cea care a demonstrat de fiecare dată responsabilitate, siguranţă, competenţă. Cea care îşi asumă guvernarea pentru că românii au nevoie de soluţii clare şi reale, nu de fantezii şi iluzii.

Vasile Toma,
Deputat PSD de Iaşi