10 august 2022

Vasile Toma: Sprijinul pentru transportatori trebuie mărit!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nu ne permitem să pierdem banii europeni. Sprijinul pentru transportatori trebuie mărit!

Prin Cadrul temporar de criză de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei al CE, România a instituit cât se poate de transparent şi de corect schema de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil prin care se acordă o subvenţie de 0,50 de bani la litrul de combustibil pentru transportatorii rutieri români. Un ajutor care trebuie folosit în totalitate şi cu maximă eficienţă până la finalul acestui an, moment la care expiră Cadrul temporar de criză.

De aceea, acum, devine absolut necesară reevaluarea urgentă a acestei scheme de ajutor prin mărirea cuantumului sumei returnate pe fiecare litru de combustibil de la 0,50 lei la 1 leu. Este singura măsură care ne poate asigura că aceşti bani europeni vor fi folosiţi complet în condiţiile în care nevoia lor este mai mult decât evidentă.

Cred că orice moment care mai trece fără a se face această reevaluare pozitivă nu face decât să limiteze şansa transportatorilor rutieri de a-şi susţine activitatea şi, odată cu ea, toate domeniile care depind de aceasta.

Am încredere că, aşa cum au făcut-o şi până în acest moment, reprezentanţii Executivului vor lua act şi acum de nevoile transportatorilor şi vor reevalua cu celeritate situaţia pentru ca acest sprijin financiar să fie valorificat integral.

Vasile Toma
Deputat al Judeţului Iaşi

Sursa foto Facebook Vasile Toma