25 mai 2022

Venezuela denunță faptul că SUA încearcă să-și însușească petrolul acestei țări

MINISTRU EXTERNE VENEZUELA
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul de externe al țării,  Jorge Arreaza, a participat la Forumul Diplomatic din Antalya, care se desfășoară în aceste zile în Turcia.

Ministrul venezuelean de externe, Jorge Arreaza, a reiterat sâmbătă că, odată cu impunerea unor măsuri coercitive unilaterale, administrația Statelor Unite  încearcă să supună poporul venezuelean și să își asume controlul asupra petrolului și gazului acestui stat din America Latină.

„Nu contează cine este în fruntea guvernului SUA. Ei schimbă tactica, dar nu și strategiile. De ce s-a întâmplat invazia Irakului, Libiei, Siriei, lovitura de stat din Bolivia?” A spus Ministrul Afacerilor Externe al Caracasului.

Șeful diplomației venezuelene a vorbit la Forumul Diplomatic din Antalya, care se desfășoară cu scopul de a discuta crizele cu care se confruntă lumea și oportunitățile care există pentru a face lumea mai bună.

În același timp, Șeful Statului venezuelean, Maduro face apel la investitorii americani: „Venezuela va deveni țara tuturor oportunităților”, spune el.

Președintele venezuelean a abordat posibilitatea de a ajunge la acorduri cu Washingtonul pentru a ușura sancțiunile economice și a deschide ușa investițiilor străine.

Președintele venezuelean, Nicolás Maduro, a cerut investitorilor americani să desfășoare afaceri în țara sud-americană, afirmând că „Venezuela va deveni țara tuturor oportunităților”.

Maduro a abordat situația economică a țării  întrebat de ziariștii locali  în acest sens, vineri.

Din acest motiv, în dialog cu Bloomberg, el a discutat despre posibilitatea de a ajunge la acorduri cu Washingtonul pentru a ușura sancțiunile economice și a deschide ușa investitorilor străini.

„Venezuela va deveni țara tuturor oportunităților”, a spus el și, din același motiv, a subliniat că „invită investitorii americani, nu rămâneți în urmă, veniți, vă așteptăm „.

Cu toate acestea, el a recunoscut că așteaptă un semnal din partea guvernului Joe Biden pentru a negocia. „Nu a existat niciun semnal. Nici unul”, a spus el cu emfază.

foto: Jorge Arreaza Ministru de externe-Venezuela

Ciprian Pop